طولانی شدن عقد قرارداد شسکام با استان ها، شرکتی ها را ناامید کرده است.
نادری ۸۰
مخابرات ما- نسیم خوش یک حقوق حداقلی کارگری ابتدای سال جاری با دستور مدیر عامل شرکت مخابرات ایران به استان ها رسید. فراموش شدگان کارگری، یعنی کسانی که با پیمانکاران محلی کار می کردند در جریان تفکر مهندس صدری بیاد آورده شده بودند.
ماجرا چیست؟
طبق دستور صریح مدیر عامل شرکت مخابرات ایران باید در طی دو ماه, تمامی قراردادهای منعقده با پیمانکاران محلی, به شرکت شسکام واگذار می شد واین شرکتهای محلی در صورت تمایل می توانستند زیر نظر شسکام و با مدیریت آن، کار کنند!
چرا چنین دستوری صادر شد؟
در اتاق مدیر عامل جدید به روی همه باز بود! او بسرعت خبرهای جزئی را نیز توسط افراد مختلف می گرفت.آدم هایی که به روش های مختلف در مخابرات استان ها و توسط پیمانکاران محلی چلانده می شدند راهی به اتاق مهندس صدری پیدا کرده بودند. آنها حرف های جالبی می زدند!
- یک ماه کار می کنیم حداکثر ۵۰۰ هزار تومان می گیریم!
- قرارداد ما ساعتی است! هر وقت کار داشته باشند تماس می گیرند و ما سر کار می رویم!
- هر وقت باران ببارد ما سر کار نمی رویم حقوق هم نداریم!
- پیمانکار حقوق کامل به حساب ما می ریزد اما کارت عابر بانک ما را قبل از واریز حقوق می گیرد. نیمی از حقوق را برداشت می کند سپس کارت را به ما می دهد!
- …..
حرف هایی که دل هر انسانی را به درد می آورد مگر مدیر مخابراتی را!
صدری مخابراتی نبود! لذا توان هضم این خبرها را نداشت.
راه حل مدیر عامل!
مدیر عامل به سرعت مدیران دو شرکت خدمات اول و شسکام را فرا می خواند و از آنان می خواهد شیوه کار گذشته را فراموش کنند.از آنان می خواهد وارد کار شوند و مدیریت نیروی انسانی خود را بعهده بگیرند و ….. !
ابتدا شرکت ها این حرف ها را جدی نمی گیرند ولی وقتی تغییر روش نمی دهند سود آنان محدود می شود! به نظر مهندس صدری آنان از مسیرهای دیگری نیز درآمد دارند!
مدیر عامل می گوید تامین نیروی انسانی با خدمات اول مخابرات و تامین نیرو و کار فنی بعهده شسکام. بشرطی که این شرکت ها به کار بچسبند.
صدری در دستوری به استان ها اعلام میکند که طی دو ماه تمامی قراردادهای استانی را به شسکام منتقل کنند. پیمانکاران محلی با شسکام کار می کنند.
فایده این کار برای کارگران چیست؟
از آنجا که شسکام شرکتی رسمی و کشوری است باید تابع قوانین کار باشد.کار ساعتی, کار حجمی, کسر بی دلیل حقوق، کاهش نیروی کار و … در شسکام قابل اجرا نیست.لذا کارگران اطمینان پیدا می کنند که حداقل حقوق را دریافت می کنند.آنان از این خبر بسیار خوشحال می شوند و برای رسیدن شسکام لحظه شماری می کنند.
چرا اجرا نشد؟ مشکل شسکام و استان ها چه بود؟
مشکل استان ها این بود که هزینه هایشان افزایش پیدا می کرد و برای آنان قابل پرداخت نبود!
مشکل شسکام این بود که با وجود سود دو درصدی کاملا زیان می دید. تامین لوازم کار بعهده شسکام بوده است اما استهلاک آن در ۵ سال, در هیچ جای قراردادها دیده نشده بود.شسکام می گوید ضررهایش میلیاردی است.
شسکام به کندی آمد!
بدلیل بالا, شسکام که قرار بود دو ماهه مستقر شود، بسیار کند به صحنه آمد! بسیاری از استان ها قراردادهای گذشته را دو ماه دو ماه تمدید کردند شاید مدیر عامل دستورش را فراموش کند.
کارگران از حضور شسکام در صحنه بشدت ناامید شده اند! در ذهن آنان نمی گنجد که مدیر عامل دستوری بدهد ولی اجرا نشود!
یک توصیه به شسکام
شسکام یک بخش از کار را مغفول گذاشته است لذا زیان های زیادی را متحمل می شود.
بله! اگر شسکام بخواهد لوازم کار بخرد از جمله دریل و اتومبیل و …. از عهده اش بر نخواهد آمد! اما مگر شسکام قرار بوده همه اینها را بخرد؟ مگر شسکام همین الان در جاهایی که قرارداد دارد اتومبیل خریده و به آنان داده است؟ نه! از وسایل نقلیه کارگران استفاده می کند و اجاره ناچیز ماهانه پرداخت می کند.
چرا شسکام به شرکت های محلی چنین نمی کند؟!
اگر شسکام در ابتدای کارش با پیمانکاران محلی قراردادی برای ادامه همکاری ببندد دیگر نیازی به خرید تجهیزات ندارد.لذا در گام اول می تواند خود را سر پا نگه دارد.
در این حرکت و دستور مدیر عامل مخابرات ایران, هدف حذف شرکت های محلی و نابودی آنان نبوده است بلکه هدف کار کردن آنان تحت مدیریت شرکت شسکام بوده است!
اصولا قرار نبوده صفر تا صد کار را شسکام شخصا انجام دهد! این همه سرمایه های شرکت های محلی نباید به باد برود.
نتیجه چیست؟
فعلا هر کسی در جای خودش به تاخیر می اندیشد! با تاخیر می خواهد خود را به فردایی برساند که شاید تصمیم مدیر عامل عوض شود و یا دستورش را از یاد ببرد. به احتمالی هم شاید بتوان او را به حذف دستورش ترغیب کرد!
اما سابقه نشان می دهد که این سه, هرگز شدنی نیست! مهندس صدری در تصمیماتش کاملا مصر است.لذا بهتر است یکی از این دو حالت را انجام دهند.
- یا سریعا با او صحبت و او را قانع کنند به اجرای شیوه ای دیگر
- یا سریعا راهی برای اجرا پیدا کنند
تا این همه کارگر استانی را تا مرز ناامیدی پیش نبرند.
زندگی کردن با حقوق ۴۰۰ – ۵۰۰ هزار تومانی شدنی نیست حالا اگر آن را با ناامیدی هم ادغام کنیم چه می شود؟
مدیران استانی
مدیریت در استان ها بسیار دشوار است.تا اینجا هم مدیران استانی -برخی- کارهای نشدنی را انجام داده اند.به آنان توصیه می کنیم از راههای غیر قانونی نسبت به کاهش هزینه ها ادغام نکنند! بزودی روزی فراخواهد رسید که همه مخابرات را باید بابت شکایت ها به دادگاه ها بپردازند! آن روز چه خواهید کرد؟
*************
******
پی نوشت سردبیر- بر اساس آخرین اطلاعات رسیده و توضیحات مدیران مخابراتی پس از نگارش این مطلب لازم است نکاتی به این نوشته اضافه کنم.در حال حاضر در بسیاری از استان ها چنین مقرر شده است که شرکت شسکام و خدمات اول مخابرات مثل بقیه شرکت های استانی در مناقصه شرکت کنند.در این مناقصه شرکت های استانی نیز با دو شرکت ذکر شده رقابت می کنند.
اما آنچه که اینک با گذشته فرق کرده این است که نظارتی دقیق تر و عمیق تر از سوی شرکت مخابرات بر همه شرکت های استانی طرف قرارداد وجود خواهد داشت تا کارکنان به حقوق قانونی خود برسند.این نظارت می تواند از طریق شرکت های شسکام و خدمات اول صورت گیرد.
در این ساز و کار تلاش تمامی مدیران مخابراتی این است که نیروهای کارگری پیمانکار به حقوق قانونی خود از جمله حداقل حقوق, سنوات، پاداش و بقیه پرداختی های قانون کار برسند.
از تیزبینی و انتخاب سوژه نویسنده و نحوه تقسیم بندی عناوین بسیار تشکر می کنم.زحمت زیادی کشیده است.
********************************
)))))))))
سلام ازاستان یزداین نظرراارسال میکنم برای آقای صدری خواهشأپیگیرکارماباشیدمن به همراه دوستم 13ساله تونگهداری سیستم های انتقال استان یزدتوقسمت نگهداری آنتن وفیدرمشغول کارهستیم هرسال قراردادمارامیگذارن تومناقصه ویه شرکنی برنده میشه وحقوق ماراهرجورکه بخوادمیده وماهم نمیتونیم چیزی بگییم قراربودکه امسال وقتی قراردادمون تموم سدبرییم زیرنظرشرکت شصت کام مسئول ماخیلی تلاش کردولی آقای دائمی مسئول شرکت شصت کام دراستان یزدقبول نکردوگفت تهران اجازه نداده میخاستم ازآقای صدری خواهش کنم پیگیرکارمادونفرباشه بخدا12ساله داریم برای مخابرات این کارخیلی خطرناک راانجام میدیم ولی مزدماراشرکتهامیخورن ویه لیوان آبم روش خواهشأأقای صدری ازتون میخام پیگیری کنیدممنونم ازلطفتون
سید مسلم!
صدری یک ساله رفته داداش!
ولی مشکلتون درسته و امیدوارم مدیران پیگیر باشن
بخدا ما در البرز یک ریال به کارگر کم بدیم اویزون میشیم .هم ناظر و هم اداره کل نظارت میکنن این داستانها چیه سرهم میکنید .ضمنا شسکام حقوق و بیمه مخابرات میده ماهانه.بعد اونا فاکتور میارن سه برابرپیمانکار میگیرن
باسلام انقدرمیگید شسکام مگه چیکارکرده اولین ماه که اومد حقوق ما۴۰۰تومن کم شدبعدشم با۱۸ سال سابقه باید حقوق کارگر ساده روبما بده این درسته که این حقوق روبما بدن بااین سابقه اگه واقعه تواین کشورزندگی میکنید بااین گرونی درست حق من کارگر که توسرما گرما بیرون کارمیکنیم انقدر پایین باشه ولی کلی کار ازمون بخوان اینم بگم شسکام اضافه کاری که پیمانکار بما میدادرونمیده حق شیفت روکامل پرداخت نمیکنه حاضرم ثابت کنم که این شرکت ازپیمانکاربیشتر میخورحق کارگررو چرا بجای اینکه مشکل حل بشه صورت مسله روحذفش میکنید تا ی نیرو حرف میزنه جابجاش میکنن که مسیرش دورتر بشه کارشم بیشتر تا نیرو کلافه بشه خودش بزاره بره مافقط حق مون رومیخوایم اقای صدری خودتون روجای مابگذارید ببینید با ماهی ۱۹۰۰ میشه زندگی چرخوند
مخابرات به دو علت داغون شده ۱- عدم نظارت کافی در شبکه هوایی و کابل که ناشی از خیلی چیزها میباشد. که به اختصار سهل انگاری می گویم ۲- واگذاری به بخش خصوصی وقتی به بخش خصوصی اونم بدون نظارت داده شد نتیجه اش این شد که پیمانکار با حداقل دستمزد و حداقل صرف هزینه قرارداد رو پیش برد اما الان شسکام اومده هم هزینه هاش به خاطر اینکه شرکتی سراسری و بزرگ هست زیاده و هم حقوق هایی که میده حداقل حقوق و دستمزد هست اما خب انتظاری که مخابرات داره اباد کردن ویرانه ای ده ساله در عرض یکسال هست الانم شسکام میگه هزینه ها زیاد درامد کم مخابرات میگه هزینه ها زیاد درامد کم
سلام .باورود مدیر عامل جدید به استان سیستان و بلوچستان زمزمه های خروج شسکام از این استان به گوش میرسد .تا دیر نشد حناب اقای صدری به داد کارگران زحمت و مظلوم این برسید .
زمزمه نیست
شسکام صراحتا گفته نمی ماند خبرشو هم گذاشنیم
چه زمزمه ای
سلام .جناب مهندس صدری به داد کارگران شسکام استان سیستان و بلوچستان برسید که قرار است بر خلاف دستور حضرت عالی به پیمانکاران محلی واگذار شوند .
سلام. سردبیرجان ، چرا اکثر گزارشات شما فاقد تاریخ و ساعت است؟ چرا به املا و ساختار نوشتاری توجه نمیشود؟
سلام علی اقا من از طرف خودم اگر اشکالی در ساختار نوشتاری هست عذرخواهی می کنم. گاهی من اشتباه می کنم و از زیر دستم غیر عمد رد میشه
اکثر پیمانکاران یا از حق کارگر بینوا دزدی میکنند ویا از مخابرات به خدا به خاطر سود خودشان کلا مخابرات داغون کردند با کابلهای سربی آلومینیومی به خدا هر وقت نمی ویا باران باید صد تا خرابی تو یه مرکز کوچک میاد وبه خاطر اون تو مناقصه زیر قیمت میدهند
باسلام به زحمت کشانی که تلاش می کنند برنامه شستکام اجرایی شود به نظر من اگر این طرح در همه استانها اجرا شود بسیار خوب می شود هم برای مخابرات وهم برای کارگرانی که بصورت پیمانی مشغول کار هستند تا بتوانند سر سامان پیدا کنند وبه کار بیشتر دلگرم شوند با تشکر از شما دلسوزان
شرکت مذکور نامش شسکام است نه شستکام
هیچ جای دنیا اینجور نیست که مدیرعامل دستور بدهند ولی زیردستانش اجرا نکنند، ولی متاسفانه تو ایران شاهد این اتفاق هستیم، ایوااله داره
خودتون رو بذارید جای کارگر بدبختی که ده سال واسه مخابرات زحمت کشیده
سلام.تنها راه حل این مشکلات،حذف شرکتهای پیمانکاری:خدمات اول ،شسکام و …و قرار داد مستقیم با مخابرات است.تا نیروهای شرکتی با انگیزه و روحیه شاد به خدمت در مخابرات بپردازند و این خود تاثیر مثبت در جهت رشد و پیشرفت شرکت و سود دهی خواهد داشت.
اتفاقا اقای پیمانکار شما نظر نده من مطمنم هزینه ها کاهش هم پیدا میکنه چون پیمانکاران بیشتر در جایی کار میکردند یا نیرو را مجاب میکردند طوری کار کنه که برایش بصرفه یک مثال میزنم مثلا میگفت کابلی پر زوج که سالم بود و مسیر کوتاه داشت رو عوض کن تا هزینه نوسازی را بی دلیل دریافت کند و جایی که نیاز به نوسازی داشت و مسیر طولانی بودو برا پیمانکار صرف نمیکرد نوسازی نمیکرد برا همین شبکه مخابرات داغون شده و سرمایه مخابرات از بین رفت این رو من در یجا ندیدم در همه جا دیدم نظارت ناظر ها هم هر چقدر دقیق باشه ولی پیمانکار ترفند خودشو داره ولی تو شرکت شسکام این مشکلات حل میشه کسی من مطمنم هزینه ها کاهش پیدا میکن
من نفهمیدم که چطوری در شرکت شسکام این مشکل تقلب حل خواهد شد!؟
قسمت الحاقی به گزارش نشون میده که دستور مدیرعامل تغییر کرده و به شیوهی دیگری راضی شده! برعکس نویسندهی محترم که میفرمایند تجربه ثابت کرده مدیرعامل روی دستوراتش مصره، من تصور میکنم اتفاقاً دستورات ایشون، چون احتمالاً بدون کارشناسی و شناخت درست از شرایط و شیوهی تقسیم قدرت در مخابرات صادر میشه، معمولاً اجرا نمیشه! قصد اسائهادب به محضر مدیرعامل محترم به دلیل اجرایی نشدن دستوراتشون رو ندارم اما با یک یاادآوری کوچک از دستورات صادره توسط ایشون در کمتر از یکسال حضورشون در مخابرات میبینیم صرفاً قضیه رفاهیات کارکنان و بازنشستگان جنبه عملی از میان تمام دستورات و وعدههای ایشون پیدا کرده! حتی پرداخت حقوق در ۲۵ام هر ماه هم الان دوماهه که در تعدادی از استانها اجرا نمیشه! طبقهبندی نیروهای شرکتی، واگذاری کارهای پیمانکاری به شسکام و خدمات اول، دائمی کردن نیروهای قراردادی، نظارت بر مدیران مناطق، نظارت بر مدیران میانی و جابجایی مدیرانی که چند سال در یک اداره بودند و اخیراً پرداخت حقوق در ۲۵ام هر ماه، بخشی از دستورات و وعدههای عمل نشدهی مدیرعامل محترم شرکت مخابرات ایران میباشد که فکر میکنم دلیلش صرفاً عدم اطلاع درست و بهرهمندی ایشون از نظرات کارشناسی از شرایط جاری سیاسی و اقتصادی و تقسیم قدرت در مخابرات ایرانه، متأسفانه ایشون تصور میکردند که میشه مخابرات ایران رو همانند رایتل اداره نمود! کمااینکه شاهدیم در همین یکسال اتفاقات بسیار عظیمی برای کارکنان (خصوصاً شرکتی) در همراه اول به وقوع پیوسته.
با این کار هزینه های شرکت های استانی به شدت افزایش پیدا میکند و زیان چند میلیاردی در انتظار مخابرات است. چه دلیلی وجود دارد کار بدون مناقصه به شسکام واگذار شود.شسکام اگر عرضه دارد از طریق مناقصه کارها را عهده دار شود…..