شما نوشته اید – مناقصه های شرکتهای استانی به زیان کارگران تمام می شود.
مخابرات ما- بحثی داشتیم در مورد شرکت شسکام و رابطه آن با شرکت مخابرات ایران. پس از آن اعلام شد که شسکام نیز باید در مناقصه شرکت کند
در همین مورد کامنتی رسیده که می تواند بعنوان یک مطلب مستقل مطرح شود.
شهروند
در پاسخ به سردبیر.
۱۳۹۷/۰۹/۰۹ در ۲:۳۷ ق.ظ
با سلام
اینکه میفرمایید اگر یک قلم حقوق و دستمزد را…
باید عرض کنم که در مناقصه قیمت پایه را شرکت مخابرات تعیین میکند و سقف پیشنهاد قیمت برای برنده مناقصه نهایتاً ۱۵ درصد است. و قیمت بالاتر در کمیسیون معاملات به همین سقف کاهش داده میشود. که اگر در قرارداد نگهداری شبکه کابل، پیمانکار بخواهد حقوق کامل کارکنان را با این قیمت پرداخت کند باید از جیب بگذارد. حال مخابرات با آگاهی کامل این مشکل را اینگونه حل نموده است؛
بطور مثال یک مرکز پر ظرفیتِ دارای ۱۲ نفر نیرو را برای پیمانکار ۸ نفر در نظر میگیرد .و ۴ نفر مابقی را نیروی مازاد اعلام میکند. در حالیکه پیمانکار حق اخراج این ۴ نفر را نیز ندارد و باید حقوق ۸ نفر را بین ۱۲ نفر تقسیم کند. و سود پیمانکار هم در گرو کارهای پیش بینی شده است که اگر ماهانه تمام ان کار ها پیش بیاید و انجام گیرد سود پیمانکار نیز اندازه حداقل حقوق اداره کار میباشد. مدیران مخابرات با اینکار، افتخار میکنند که قیمت تمام شده اجرای کار را پایین اورده اند. حال حقوق پایمال شده این کارگران بر گردن پیمانکار است یا شرکت مخابرات؟
اگر مخابرات میخواهد عدالت برقرار شود و کارگر به حقوقش برسد باید اول از خود شروع کند و در قیمت کارشناسی حقوق هر ۱۲ نفر را محاسبه کند واگر پیمانکار در این مورد تخلف کرد با او طبق قرارداد برخورد کند.
چگونه است که قیمت پیشنهادی پیمانکار با حداقل سود برای شرکت مخابرات بصرفه نیست ولی قیمت پیشنهادی نجومی شرکت شسکام بصرفه است. بنظر شما پشت این قرارداد یک رانت نهفته نیست؟
رضا
فکر کنم اداره اگه تامین مصالح وتجهیزات رو به شسکام و نیروها رو تحت نظر خودش داشته باشه بهتر خواهد بود.
فراموش کن این حرفها رو
به نظرمن اصلا هم اینطورنیست چون این پیمانکاران محلی هستندکه درصدقبولی درمناقصه رو بشدت پایین می اورند
به نظر من هم رانت بالقوه ای در این قرارداد شسکام وجود دارد.
شسکام باید توانمندی هایش را ارتقاء بدهد که بتواند با بهترین کیفیت و کمترین هزینه در مناقصات برنده شود.
یا علی