بخوانید و عبرت بگیرید؛ مقایسه حقوق شرکت مخابرات و سایر شرکتها!
[box]مخابرات ما – چندی پیش نویسنده , چنین سوژه ای را به سردبیر پیشنهاد کرد و موافقتش را برای طرح گرفت. اما واقعا فکر نمی کردم به این جالبی از آب در بیاید![/box]
مقایسه حقوق کارشناسان در شرکت مخابرات و شرکتهای مشابه
نوشته : محمود
مخابرات ما – در ذیل سعی نموده ام تا نخست مقایسه ای بین حقوق پرسنل مخابرات و سایر شرکتها و سازمان های کشور انجام دهم و سپس مقایسه ای بین حجم کار و پیچدگی کار و دانش فنی مورد نیاز برای اداره سیستم های مخابراتی و دیگر سازمانها و شرکتها انجام دهم
در وهله نخست مقایسه حقوق ها :
حکم اینجانب با حدود 26 سال سابقه کار و مدرک لیسانس در سال 95 برابر 3,200,000 تومان بوده و هرچند که تمامی کارمندان و پرسنل دیگر سازمانها وشرکتهای کشور به هیچ وجه حقوق واقعی خود را ابراز نمی کنند (حتی برای خانواده و دوستانشان )، بویژه هنگامی که بر خلاف انتظارات خودشان و جامعه متوجه سطح بسیار پایین حقوق پرسنل رسمی مخابرات میشوند.
آمار و ارقامی که در زیر ارائه گردیده است بصورت تقریبی بوده وبا لطائف الحیلی بدست امده اند.
وملاک , افرادی با سابقه بالای 25 سال و مدرک لیسانس بوده است.ضمن اینکه اعداد زیر حقوق یک ماه کارشناسی است.
شرکت نفت مناطق بیش از 12.000.000 تومان
شرکت گاز بیش از 12.000.000 تومان
شرکت زیر ساخت بیش از 12.000.000 تومان
اداره برق بیش از 12.000.000 تومان
تامین اجتماعی بیش از 10.000.000 تومان
اداره آب بیش از 8.000.000 تومان
ثبت اسناد بیش از 7.000.000 تومان
دخانیات بیش از 7.000.000 تومان
بیمارستانها بیش از 5.000.000 تومان
نیروی انتظامی بیش از 4.000.000 تومان
مخابرات دقیقا 3.200.000 تومان
آموزش و پرورش حدود 2.500.000 تومان
البته این مقایسه در شرایطی انجام شده که کارشناسان بررسی شده فاقد هر نوع پست و مقامی باشند واز حق شیفت نیز استفاده ننمایند.
یعنی مخابرات آن اسطوره زمانهای نه چندان دور که تمامی سازمانها و شرکتها حقوق خود را با آن مقایسه میکردند , چه از شرکت نفت که اندکی بیشتر از مخابرات حقوق میگرفتند تا دیگر سازمانها که خیلی کمتر از مخابرات حقوق میگرفتند , اکنون دچار چه وضع اسفناکی شده است که حتی پرسنل رسمی و با سابقه کار بالا در اداره زندگی خویش مانده اند.
سپس به مقایسه سختی کار بین سازمانهای مذکور میپردازیم :
ممکن است عده ای بگویند که کار کردن در شرکت نفت و بویژه بخش حفاری آن بسیار سخت است , اینجا این پرسش پیش می اید که آیا سخت تر از پرسنل شبکه کابل و فیبر نوری و یا پرسنل دکل بند و یا BTSMAN مخابرات که در زیر برف و باران و آفتاب سوزان انجام وظیفه میکنند؟
قطعا انهایی که با سختی کار در شرکت نفت و بخشهای ذکر شده مخابرات آشنایی دارند , تایید مینمایند که پاسخ منفی است .
بعد می رویم سراغ سطح دانش فنی مورد نیاز برای اداره شبکه های مخابراتی و همچنین شرکتهای مذکور :
همگان میدانند که سطح دانش فنی مورد نیاز برای اداره کردن و نگهداری مراکز سوئیچ اعم از شهری و LTX و موبایل و مراکز دیتا و ماکس و PCM و مایکرو ویو و BSC و RNC و دیگر مراکز و نود های شبکه مخابراتی حتی بمراتب بالاتر از سطح دانش مورد نیاز برای اداره کردن واحد کنترلی حتی یه رآکتور هسته ای میباشد , واحد های کنترل شبکه برق و پالایش گاهها و پتروشیمی ها که اصلاً این وسط محلی از اعراب ندارند.
در شبکه برق کشور , غالب شبکه یا بصورت کابل های مسی است و یا ترانس های کاهنده ولتاژ که عملا المانهایی پسیو و غیر فعال محسوب میشوند که خرابی آنها اگر نگویم در حد صفر است , آنقدر در مقایسه با شبکه مخابراتی کم میباشد که قابل صرف نظر کردن میباشد.
در عوض شبکه مخابراتی بصورت روزانه دچار خرابی و اشکال میگردد و نیاز به مراقبت شبانه روزی و پیوسته و بالطبع آن هزینه بالاتر و زحمت بیشتر پرسنل را دارد.
بجز شرکت زیر ساخت , در مابقی سازمانها و شرکتها , شاید سختی جسمی و روحی کار در حد یاد گرفتن نحوه کار کردن با یک نرم افزار آنهم به زبان فارسی و آنهم شاید چند سالی یکبار میباشد.
در بین تمامی شرکتهای نامبرده , شاید فقط شرکت زیر ساخت است که نیازبه دانش فنی تا حدودی به اندازه شرکت مخابرات اعم از ثابت یا موبایل و دیتا را دارد.
حالا بریم سراغ دلایل پایین بودن وحشتناک حقوق پرسنل مخابرات.
چیزی که در وهله نخست به ذهن خودم رسید این بود که شاید هزینه برق مصرفی مخابرات را با تعرفه ای بالاتر از تعرفه تجاری محاسبه مینمایند , که بعد متوجه شدم که هزینه برق هرچی که باشد برای مخابرات و زیر ساخت یکی میباشد , پس دلیل چیز دیگری باید باشد.
دلیل بعدی میتوانست پایین بودن هزینه مکالمات وبالطبع درآمد شرکت باشد , که این دلیل نیز نمی تواند درست باشد چون شرکت زیر ساخت نیز فقط بخشی از درامد مخابرات را تحت عناوین مختلف از مخابرات استانها دریافت میکند ولی با توجه به اینکه حداقل 95 درصد شبکه مخابراتی متعلق به استانها بوده و مخابرات استانها در هر کوچه و پس کوچه ای و در هر کوی وبرزن اقدام به برقراری شبکه نموده است ولی در عمل 15 درصد درآمد مستقیماً به زیرساخت پرداخت می شود.
پس این قضیه میتواند بخشی از علت باشد.
دلیل بعدی تعداد زیاد کارمندان شرکت مخابرات میتواند باشد , ولی در مقایسه با همین شرکت زیر ساخت که کمتر از 5 درصد شبکه مخابراتی را دارا میباشد , تعداد کارمندان مخابرات استانها باید بیش از 20 برابر زیر ساخت باشد ولی در عمل شاید تعداد کارمندان رسمی و خصوصی مخابرات فقط 10 برابر کارمندان رسمی و خصوصی شرکت زیر ساخت میباشد .
واین یعنی به نسبت حتی تعداد کارمندان مخابرات استانها کمتر از زیر ساخت میباشد.
پس آنگونه که عده ای تعداد بالای کارمندان مخابرات را دلیل پایین بودن حقوق آنها عنوان میکنند , صحت ندارد.
ودلیل مهمتر و بظاهر منطقی تری که برخی مثلاً کارشناسان زبده عنوان میکنند اینست که مالکین جدید , شرکت را بصورت قسطی خریده اند و بایستی از محل در امد شرکت مخابرات اقساط انرا پرداخت نمایند , با توجه به اینکه سهامداران جدید هر سال حدود 950 میلیارد تومان به دولت پرداخت میکنند و با فرض اینکه تعداد کارمندای رسمی شرکت مخابرات ایران حدود 20000 نفر باشند , یعنی به ازای هر کارمند ماهی حدود 4.000.000 تومان خواهد شد .
که ظاهرا دلیل اصلی حقوق پایین کارمندای مخابرات , همین عامل بنظر میرسد.
ولی اگر همین مقدار را به حقوق کارمندان مخابرات اضافه نماییم , بازهم اختلاف قابل توجهی با شرکتهای برق و زیر ساخت وجود خواهد داشت, یعنی تنها دلیل این نمی تواند باشد.
نتیجه:
حالا دلیل هر چه که باشد به من کارشناس ربطی ندارد و آنچه از دید من و بقیه همکاران مهم است این است که مدیران ارشد مخابرات بایستی به فکر راه چاره ای برای افزایش حداقل سه برابری حقوق کارمندان مخابرات باشند .
و سهامداران جدید مخابرات اگر توانایی اداره شرکتی با ویژه گیهای ذکر شده از نظر سختی و پیچیده گی های فراوان آن و توقعات جامعه از وضعیت حقوقی و رفاهی کارمندان آنرا نداشتند , نباید در اداره امور این شرکت تایید صلاحیت می شدند و اینچنین مشکلات عدیده ای را برای کارمندان زحمتکش و خانواده آنها فراهم مینمودند.
واکنون نیز به هر شکل بایستی در صدد رفع اختلاف حقوقی کارمندان شرکت باشند که این هم مشکل مدیران ارشد میباشد نه کارمندان شرکت.
******
شرکت نفت و گاز رو نمیدونم، ولی شرکت زیر ساخت بعید میدونم اینقدر به یه کارمند عادیش حقوق بده مگر پست خوبی داشته باشه و البته رسمی باشه نه قراردادی و…
پایه حقوق زیر ساخت درسته کمه اما مزایا بسیار زیاده حتی برای قراردادی…
سلام سردبیر
ارقام دریافتی مربوط به ۲ سال پیشه
در صورت امکان بروز رسانی کنید.
درود بر شاپور
سلام وعرض ادبدخدمت همکاران محترم مخابرات ایران زحمت کشان عرصه ارتباط که اگر اینان نبودند ارتباطی نبود :…انتظار همکاران مخابرات انتظاری زیادی نیست فقط میخواهند مثل بقیه ادارات دیده شوند بااین شرایط سخت وحقوق اندکی که به ما میدهید فقط میتوانیم زنده بمانیم. فکری بحال ما بکنید
سلام خدمت همکاران محترم !
عزیزان مشکل ودرد را همه میدانیم حال چه اقدامی باید انجام شود تابه نتیجه برسیم ؟.با توجه به اینکه اکثر همکاران در شرف بازنشستگی هستند و وقت بسیار بسیار اندک است …..
سردمداران شركت مخابرات ايران يقين بدانند عدم توجه به نيروي انساني متخصص موجب كاهش انگيزه و بي توجهه كاركنان شده و درنتيجه بي تفاوتي كاركنان رو نسبت به ايجاد و افزايش و وصول درامد رو در پي خواهد داشت كه گواه اين مدعا نشتي هاي درامدي سالهاي اخير مي باشد …..
دوست عزیز کاملن حق با شماست , واقعا از قدیم گفتن که ارزش هر جایی به آدماشه نه معادن و ذخایر زیرزمینی و طبیعتش .
نمونه بارزش همین کشور ژاپن که در عین حالی که هیچگونه ذخایر طبیعی نداره , ولی عملا همه چی داره
حالا من دیگه نمی خوام از طیف مقابل ژاپن مثالی بزنم که بعضیا فکر کنن خدای ناکرده قصد توهین به کسی رو داشتم
د راین شکلی نیست که حقوق مخابرات پایینه اما این آمار و ارقام مربوط به حقوق سایر سازمان ها وادارات خیلی ها شون اشتباه و غیر واقعیه. به عنوان نمونه دایی بنده با 25 سال سابقه کار در شرکت آب و مدرک کارشناسی داره زیر 5 تومن میگیره . خانم بنده کارمند سازمان تامین اجتماعیه و رئیس قسمت ایشون با 20 سال سابقه کار داره 6 تومن میگیره .
البته ممکنه اعداد و ارقامی که در مطلب فوق توسط نویسنده درج شده اندکی با واقعیت مغایرت داشته باشه
که خود نویسنده هم عنوان کرده تقریبی هستن
ولی به نظر من اختلافات حقوقی بیشتر از مقادیر ذکر شده هستش
در مورد اداره آب و البته نه اداره آب روسنایی که قضیه اون ظاهرا فرق میکنه , من اطلاعاتی که بصورت موثق دریافت کردم بیشتر ازین حرفاس و در مورد تامین اجتماعی که اصلن چند تا از اقوام بنده اونجا کار میکنن و مطمئنم که حتی بیشتر از 10 تومن میگیرن
توجه داشته باشین که چند سالی هست که از اضافه کاری کارمندانی که صندوق بیمه ای شون تامین اجتماعی هست , حق بیمه کسر نمیشه و طبعا در حقوق بازنشستگی شون هم محاسبه نشده و تاثیری نداره
حالا پارسال یکی از اقوام بنده که کارمند تامین اجتماعی بودن و جانبازم بودن بعد از 25 سال خودشو با 25 روز حقوق بازنشسته کرد و گفت حقوقش با 25 روز شده 5300 یعنی تقریبا روزی 215000 تومن که در سال گذشته سقف حقوق بازنشستگی در تامین اجتماعی بود .
تا اینجاش که درسته و همه قبول دارن
حالا شما فرض کنید که این کارمند حقوق دریافتیش همون سقف یعنی حدود 6.5 میلیون تومن بوده
اگه اضافه کاری و پول لباس و پاداش های که به اونا میدن و 8 ساله دیگه به کارمندای مخابرات نمیدن رو هم بهش اضاف کنین , ببینید که آیا بیشتر از 10 میلیون تومن میشه یا نه؟
قضاوت دبگه با خودتون
داخل پرانتز اینکه خود بنده از سال 90 تا حالا حتی یک ساعت اضافه کار نگرفتم و پول لباس سال گذشته من و بقیه کارمندای مخابرات در سال 95 فقط 200000 تومن بوده و این در حالیه که سال گذشته یکی از کارمندای یکی از شرکتهای دولتی وابسته به وزارت ارتباطات , شخصا به من گفتن که 8 میلیون پول لباس بهشون دادن
تازه من دیروز متوجه شدم که حکم کارمندای اداره پست با افزایشی امسال به حدود 4 میلیون رسیده و حالا بقیه مخلفات رو هم بهش اضافه کن ببین چقد میشه
که البته نویسنده مطلب فوق ظاهرا اداره پست رو از قلم انداخته , چون اصلن فکر نمی کرده که اونا هم بیشتر از مخابرات بگیرن
همکار گرامی مواردی مثل حق لباس،اضافه کار،پاداش و… در هر ماه باعث ميشه اختلاف فاحشی به وجود بیاد که مبالغ فوق میانگین کل مبالغ در طول سال ميشه.مطمئن باشید که ارقام صحیح هستند و نمونه های بسیاری وجود دارد.
دوستان افزایش حقوق امسال شرکت پست را از دوستان پستی بپرسید.حداقل 60 درصد افزایش در حکم حقوقی دارند.
کاملن درسته منم شنیدم
ونکته مهمتر اینه که شرکتها و سازمان هایی که هم 12 درصد رو اضاف کردن و هم 50 درصد بعدی رو , چون یکجا 62 درصد رو اضاف نکردن , یعنی ابتدا 12 درصد رو اضاف کردن و بعد 50 درصد رو , در عمل بجای 62 درصد 68 درصد اضاف شده به حقوقشون
البته اینم از عجایب ریاضیات هستش و شایدم بدیهیاتش
شایعه نکن برادر،ما امسال ۵۵۰ تومن افزایش حقوق داشتیم ۶۰۰ تومن ازمون کسر شد(حذف میان ماهی) در مقایسه با پارسال ما دریافتیمون کمتر شده . در ضمن پست علی رغم کار زیاد ، سنگین و طاقت فرسا کمترین حقوق در بین کل شرکتهای تابعه وزارت رو دریافت میکنه. بنده بعنوان یک کارشناس رسمی با ۱۸ سال سابقه و مدرک فوق لیسانس ۳۰۶۰ هزار حکم و مبلغ ۲۵۰مسکن،۳۰۰ بن ، ۱۳۰ غذا،۱۳۹ ایاب ذهاب دریافت میکنم و کلی کسورات قانونی و غیر قانونی که مجموعش به ۴ تومن نمیرسه. سقف اضافه کار برامون ۲۵ ساعت بود که اونم صفر شد بسلامتی شما.لطفا وقتی اطلاع دقیق ندارید منتشر نکنید .
با سلام خدمت همکاران عزیز.باور بفرمایید دوستان عزیز دریکی از روزهای تعطیلات نوروزی با جمعی از دوستان دانشگاهی شاغل در سایر ادارت بحث حقوق ومزایا پیش اومد .طبیعی بود که دوستان از گفتن دریافتی واقعی طفره میرن .بعد از اینکه پیامک فیش حقوقی اسفند را که مبلغ 1100000 تومانش مربوط به بهره وری بود را نشان دادم همگی از این دریافتی متاثر شده یکی از دوستان رسما معذرت خواهی کرد که آقا تورا خدا ما راببخش تاالان فکر میکردیم بالای 10000000 دریافتی داری.این اوضاع واحوال ماست خدایا خودت کمک کن.
شما میتونید اون دوستانتون رو ببخشید ولی همه مطمئن باشن که من نه در این دنیا و نه در اون دنیا , کسانی رو که مسبب این وضع اسفبار من و همکاران مخابراتیم شدن وبه این روز سیاه مارو انداختن نمیبخشم ,
علی اصغری از شرکت ارتباطات سیارهستم تمام قانون کار را دقیقا میدونم و در این شرکت از هر کسی خوششان بیاید شایستگی بالا میگیرد و در حقوق لحاظ می شود و بیمه کسر می گردد . در شرکت زیر ساخت بر اساس طبقه بندی مشاغل وقتی شخصی به احتساب بالاترین گروه شغلی رسیده باشد . برای آن رتبه شغلی در نظر گرفته و گرید شغلی و حقوق آن بالا میرود . در شرکت ارتباطات سیار اضافه کاری سقف به آنان میدهند که معادل حقوق پایه می باشد در شرکتهای دیگر حداکثر بیست یا سی ساعت میدهند که تفاوت حقوقی بالا می رود . ثانیا در شرکتهای دولتی ارتقا تحصیلی حائز اهمیت است در صورتیکه در شرکت خصوصی اهمیتی ندارد و در شرکت دولتی جهت تشویق افرا دوره 176 ساعت کلاسی و جلو افتادن گروه مطرح است و پاداش تعلق گرفته در صورتیکه در خصوصی اصلا مهم نیست اینها همگی دست بدست داده تا یک کارشناس دولتی مخابرات مبلغ دوازده میلیون و همان شخص که از همان شرکت بزور جداشده پنج میلیون بگیرد. حالا اگر حقوق شرکت ناک را ببینید غیر قابل باور است کارشناس معمولی هشت و نیم میلیون تازه وارد با صد میلیون وام چهار درصد که زیر مجموعه شرکت نیز هستند . در جلسه ای با حضور مدیران شرکت ناک مبلغ پرداختی به کلید بر سر سایتها را هفت میلیون اعلام کردند . حال دیگه قضاوت کنید .چرا حقوق شما اینقدر کم است؟آفرین به کسی که شروع به این فعالیت نموده است . حقیقت تلخ است ولی حقیقت دارد.
در شرکت دولتی سقف 170 ساعت در خصوصی 20 ساعت
درود بر شما ودرود بر صداقت شما
انگار کله خراب مخابرات ففط منم وشما که اسم واقعی مون رو گذاشتیم
در مورد وام که گفتی , انگار تمام غم های دنیا تو دلم لونه کرد
من با حدود 25 سال خدمت فقط تا این لحظه 6 میلیون وام بیشتر بهم ندادن
5 تومنشم که سال 86 بهم دادن و مربوط به فروش منازل سازمانی بود و 1 میلیون مابقیشم در سال 91 بود
وتا 4 ماه پیش قسطشو میدادم
وقتی این چیزا رو میشنومو اینکه بچه ای زیر ساخت الان دیگه دارن از وام فرار میکنن و بزور بهشون وام میدن و اونموقع اوضاع خودمو میبینم , واقعا میمونم که چه کسی رو باید نفرین کنم
با سلام
لطفا خبری هم در خصوص میزان پاداش بازنشستگی دستگاه های دیگر جهت اطلاع مدیران شرکت مخابرات ایران بدهید به عنوان مثال شرکت گاز برای کارمندان خود به ازای هر سال خدمت در زمان بازنشستگی 3 ماه پاداش میدهد .
آن روزها که افزایش حقوق سالانه ما ۶درصد بود همگی خواب بودیم.۸ سال افزایش گروه نداریم.مدرک تحصیلی اعمال نمی شود.افزایش رفاهیات در حد صفر(برای نمونه حق لباس را با قبل از خصوصی سازی مقایسه بفرمایید).
وقتی مبلغ حکم حقوقی خود را با دوستان مطرح می کنیم می خندد،چون فکر می کنند شوخی می کنیم.
یکی از دوستان که رئیس مخابرات شهرستان است می گفت در جلسه ای کنار دست رئیس شرکت گاز شهرستان نشسته بودم.بحث حقوق و مزایا شد فیش حقوقیم را دید خندید گفت اضافه کارم ۲۰۰ هزار تومان از این حکم بیشتر است.
تو خودت بخوان حدیث مفصل از این……
بازم راستشو نگفته , چون اختلاف بیشتر از اینچیزاست
وقتی که حرف حقوقای نجومی پیش اومده بود ظاهرا یکی از نمایندگان مجلس شهر های جنوبی کشور گفته بودن که خیلی از کارمندای شرکت گاز و نفت به فکر بازنشستگی افتادن و علتش هم این بوده که گفتن پاداش بازنشستگی ما 650 میلیون با اجرای این طرح خیلی کم میشه
اگه تونستم مطلب مصاحبه اون نماینده مجلس رو پیدا کنم تو همین صفحه میذارمش
این مطالب دوستان همه واقعیت است . اما درد از انجا شروع می شود که یک شرکت مخابرات ایران که زبانزد عام و خاص بود اینطور خوار و ذلیل کارکنانش را نگه میدارد!! توجه کنید همکاران یک مثال ساده
شرکتی که در سال های گذشته تنها متکی به تلفن ثابت بود و بین استان ها هم با حداقل ظرفیت کانالی ارتباط مردم را برقرار میکرد با قیمت اندک پالس دریافتی ان همه املاک و مستغلات و ویلا ها و ساختمان های ارزشمند را در مراکز استان ها و شهر ها خریداری و با پرسنل شصت هزار نفری خود بهترین حقوق و امکانات را برای کارکنانش مهیا میکرد. حال تصور کنید امروزه علاوه بر منابع تلفن ثابت adslو موبایل و دیتا وخدمات متنوع دیگر و در امد سرسام اور امروزی ان و با نرخ های امروزی چگونه مسئولین ان علنا به کارکنان دروغ بزرگ نداشتن و نداریم را می گویند؟!!! شرکتی که با اندوخته و ثروت افسانه ای و کسب درامد هنگفت چنین ظلم بزرگی را در حق کارکنان زحمتکش خود روا و تنها این ثروت نزد عده ای قرار دارد که جیب هایشان را انتهایی نیست!!!!و سیری ناپذیر هستند. اینست مصداق دو رویی و ریا که در شرکت حاکم است و متاسفانه مسئولین دولتی نیز چشم بر ان بسته اند و شاید نیز از محل بریزبپاش های ان هم نصیبی می برند که قفل سکوت بر لب هایشان زده اند!!!
در آینده نزدیک که کارکنان زبده از مخابرات بروند شاید ان زمان افسوس بخورند که چنین نیرو های خدومی روزگارانی برای انها کار می کردند. به یاد داشته باشند روز گار همیشه وفق مراد انها نخواهد بود که کاخ های خود را بر زحمت و عرق ریخته کارکنان و گذشت عمر انها بنا کرده اند!!! دنیا به هیچ کسی وفا نکرده که این اقایان تازه به کیسه رسیده دومی ان باشند. گدایان دیروز ثروتمندان امروز شده اند و تنها و تنها خود را نظاره گرند.
اگر قرار بود پرداخت به این شکل قسطی و با حق خوری از کارکنان انجام شود
پس بهترین خریدار و سهامدار عمده خود کارکنان بودند و فقط با راهکارهای قانونی و دادن یک پیش قسط آوانس از طرف دولت این کار ممکن بوده و دیگر چه نیازی به شرکتی مثل اعتماد مبین بود که نه مبین هست و نه اعتمادی به آن هست . و فقط با اتکا به زور و رانت این به اصطلاح خرید را با اینهمه سختی دادن به کارکنان انجام داده .و برای هیئت مدیره پاداشهای آنچنانی به غنیمت آورد . امیدوارم این حق کشی هم روزی مورد رسیدگی قرار گیرد و حق مظلوم از ظالم ستانده و به آن بازگردد .
واقعا به مطلب زیبایی اشاره کردبن
چند ماه پیش بود که من با کلی ذوق و شوق , چند ساعت از وقتمو گذاشتم و چند تا پست تو همین زمینه تو گروه تلگرامی مخابرات ما گذاشتم ولی خب صبح که از خواب بیدار شدم متاسفانه دیدم که حتی بر خلاف قوانین اعلامی از طرف مدیریت گروه و بدونه هیچ اخطاری منو از گروه انداخته بودن بیرون که واقعا بدجوری ناراحت شدم و افسردگی شدیدی گرفتم
چند ماه ازون موقع گذشته ولی من تا آخر عمرم اون برخوردشون رو از یادم نمی برم
البته خداییش من کلی مراعات ادب و قوانین سایت رو هم کرده بودم ولی خب ….
قبل از واگذاری مخابرات تو رسانه های عمومی به صراحت یا در لفافه عنوان میشد که مثلن شرکت مخابرات 150 میلیارد دلار می ارزه و اگه دولت اینو بفروشه میتونه باهاش 150 پالایشگاه و ازینجور چیزا بزنه که اگه تو هرکدوم هم فقط 3000 نفر مشغول بکار بشن , علاوه بر حفظ ظرفیت اشتغال فعلی مخابرات , ما شاهد ایجاد 450000 شغل جدید نیز خواهیم بود ولی خب ……
صورتهای مالی بورس رو بخونید مخابرات میانگین به هر رسمی 8 میلیون حقوق میده طبق صورتهای مالی که در بورس هست؟ کو این حقوق ؟ کجاست ؟!!؟ برفرض شرکت و صنعت ورشکسته خودرو و شرکت ایران خودرو بطور متوسط 13 میلیون حقوق به کارمندان رسمی میده…مگه اون خصوصی نیست مثلا ؟ بانک ملت چی ؟ تجارت ؟ صدرا ؟ مپنا ؟ ذوب آهن ؟ ذوب آهن نیرو مازاد بیشتر داره یا مخابرات ؟ …علت بدبختی مخابرات کارمندان ترسو و یک سهامدار عمده دزد هست که تمام هرانچه مخابرات داشت رو فروخت و هنوز میفروشه و حالا که این گاو رو دوشید بدش نمیاد به دولت پس بده
درود بر شما همکار شجاع و حق گو
اینقدر خصوصی خصوصی نکنید…مگه بانک ملت صادرات تجارت …مپنا . ایرانخودرو … پالایشگاهها … توی بورس نیستن؟ سهم دولت در مخابرات خیلی بیشتره…
حرف حساب جواب نداره
این وسط انگار فقط ما خصوصی شدیم
از قدیم گفتن که : دشمن جون طاووس پر زیباشه
نمی دونم شایدم چون مخابرات واقعا درآمد زیادی داره
باید اینجوری کارمنداش تاوان پس بدن
من چند وقت پیش تو گروه واتساپی مخابرات استان خودمون ( کهگیلویه و بویر احمد) یه مطلبی رو در رابطه با منبع درامد تامین اجتماعی و سرویس ها و خدماتی که به بیمه شده هاش میده و حقوق و مزایایی که به کارمندای خود تامین اجتماعی میده گذاشتم
جان کلام اینکه تامین اجتماعی ترکیبی از حقوق بالای شرکت نفت و وامهای نسبتا کلان کم بهره و یا بدونه بهره واسه کارمندای خودشه
و حالا منابع تامین درآمدش , حق بیمه تعدادی کارگر با حداقل حقوق و دستمزد 800000 تومانی هست
همه ما میدونیم و خدا هم قطعا میدونه که در تمام دنیا بدترین سازمان بیمه گر همین تامین اجتماعی هست که باید واسه یه ویزیت پزشگ 70 درصد فرانشیز بدی و اگه یه آزمایشم واست بنویسن که هزینش بیشتر از 70000 تومن بشه باید حالت کلی در راهروهای تامین اجتماعی بدوی و بری تایید کنی نسخه رو و اکثر اوقات باید به سؤالاتی پاسخ بدی که عملن جزو اطلاعات پزشگی محرمانه و شخصی فرد محسوب میشه که بجز پزشگ کسی نباید به اون اطلاعات دسترسی داشته باشه و آخرشم با کلی نگاه تحقیر آمیز و حرفهای دلسرد کننده واست تاییدش بکنن یا نه
حالا اگه همکاران دقت کرده باشن به نسخه دارویی که واست مینویسن , در بیشتر مواقع باید با دفترچه تامین اجتماعی حتی مبلغی بیشتر از قیمت روی جلد داروها رو پرداخت کنی , من اینجا نمیخوام وارد این موضوع و دلایلش بشم البته اگه مدیر گروه اجازه دادن تو پست جداگانه دلایلش رو توضیح میدم.
حالا با این تفاسیر میبینیم که سازمانی با این منابع درآمدی که عمدتا قشر کارگر و فقیر جامعه هستن , چه حقوق و مزایایی رو واسه کارمندای خودش فراهم کرده و پرداخت میکنه
اونموقع مخابرانم چپ و راست میگه که ما خصوصی شدیم و یک بنگاه اقتصادی هستیم
ولی کسی نپرسید که بنگاه خیریه که نیستیم
تازه اگرم بنگاه خیریه باشیم لطفا مدیران ارشد مخابرات برن ببینن که تو کشورای غربی به افرادی که واسه موسسات خیریه و اونم بصورت تفننی و هفته ای دو سه روز و اونم روزی دو سه ساعت کار میکنن , ماهی چقد حقوق میدن
بعد هی بگین ما بنگاه اقتصادی هستیم
با سلام
اطلاعات و آمار حقوقی ادعایی همکار محترم در خصوص دیگر ادارات وسازمانها ومقایسه با شرکت مخابرات، قرین به واقعیت است و دلیل قانع کننده آن هم مشاهده عینی فیش های حقوقی 3 تن از کارکنان اداره ثبت اسناد واملاک و شهرداری وشرکت گاز عسلویه (جم) به شرح زیر:
اداره ثبت اسناد: حکم سال1393 کارشناس حقوق ثبتی با 25 سال سابقه کار مبلغ 5/700/000 تومان و با اضافه کار جمعا نزدیک به 7میلیون تومان
شهرداری:فیش حقوقی با 12 سال سابقه کار 12/000/000 تومان .لازم به ذکر که فیش مزبور هنگام پیاده شدن کارمند از خودرو از لای مدارک به زمین افتاده و روئیت آن اتفاقی بود.
شرکت گاز عسلویه(جم): سومی از دوستان و همکاران سابق در مخابرات و کارمند فعلی شرکت گاز که بنا به گفنه خودش تا 15/000/000 در ماه هم بعضا آب می خوره. وضعیت کنونی من مخابراتی با دوست شرکت گازی زمین تا آسمان تفاوت؟؟؟؟؟ بزرگترین شرکت مخابراتی خاورمیانه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
از روز اول خصوصی سازی بر این عقیده بودم که این روند مزایده نبوده و به …. بیشتر شبیه بود
دلیل آن هم تک شرکت کننده بودن مزایده ( که غیرقانونی و مضحک است ) و نیز گفته های شرکت دوم که با تهدید کنار گذاشته شد
و تا اینگونه است این متاع خیر و برکت که ندارد هیچ دست در جیب ما کارکنان هم می کند .
درود بر شما و خدا تمام امواتت رو بیامرزه و قرین رحمت کنه , به عجب مطلب زیبایی اشاره کردی که فکر کنم از چش همه کارمندای مخابرات دور مونده بود
اگه اینجوریه باید بگردیم و پیدا کنیم پرتقال فروش رو
ترسویی کارمندا عامل خیلی مهمی در مشکلات معیشتی فعلی ما بوده
کاش همین حالاشم واقعا از ته دل سهامداران فعلی مخابرات راضی باشن که با همون شرایطی که از دولت خریدنش به دولت برش گردونن
خود من با بیش از 25 سال سابقه کار تو مخابرات و مدرک لیسانس حاضرم حکم و تمام فیشهای سال 95 و حتی سالهای قبل رو تو همین صفحه بذارم و حتی اگه لازم باشه حاضرم پرینت تمام حسابامو هم بذارم
در نیمه اول سال 95 که ماهها 31 روزه هستن و من حدود 400 تومن حق شیفت و فنی مبگیرم دریافتیم 3600000 تومن بوده که اگه از شیفت بیام بیرون , حتی اگه در یک ردیف فنی کار میکردم حقوقم میشد 3200000 تومان وخیلی از همکارایی که من دارم سابقه کاریشون پایین تر ازمنه و خب تعداد کمی هم در بخشهای شیفتی کار میکنن و حقوقشون به 3 میلیون تومن هم نمیرسه و بخش خصوصی هامونم که حدود 1200000 تومن میگیرن
میگن حدود 23000 کارمند رسمی داریم و 30000 کارمند بخش خصوصی تو مخابرات
حالا حساب کنید مابه التفاوت دریافتی کارمندای رسمی و بخش خصوصی رو با 8 میلیون اعلامی تو سازمان بورس
خداییش بقیش کجا میره؟
سلام خدمت دوستان. ممنون از مطلب جالب و خوبی که گذاشتید. ای کاش این موضوع از هر لحاظ بحث و گفتگو شود و دیگر دوستان نیز وارد بحث شوند و نظرات خود را از زوایای مختلف درج کنند.
به نظر بنده پشت هر سازمان موفق، نیروی انسانی دارای روحیه مثبت و با انگیزه قرار دارد. نیروی انسانی که بخاطر ارزش دادن مدیران آن سازمان به آنها، حاضر است برای سازمانش و موفقیت آن هر گونه فداکاری و از جان گذشتگی را بکند. چرا که بخاطر این ارزش (مالی، روانی، رفاهی و حتی اجتماعی) که به او قائل شده است ، سازمان را از آن خودش می داند و سرنوشت و آینده آنرا عین سرنوشت و آینده خود دانسته و برای بودن و کار کردن در آن سازمان به خود می بالد و نسبت به آن تعصب نشان می دهد و حتی در منزل و لحظات استراحت خود نیز برای موفقیت سازمانش فکر می کند و برنامه می ریزد. (همانگونه که در سالهای قبل تا حدی مخابرات ما این گونه بود و نیروهای سازمانهای دیگر با دید ابهت به سازمان ما نگاه می کردند و آروز داشتند که مثل ما در این سازمان کار کنند!!)
اگر یک سازمانی بخواهد موفق باشد، بایستی مدیران آن در وحله ی اول از ارزش دهی به نیروی انسانی خود شروع کند و یاد بگیرند که چگونه و از چه طرقی می توانند به نیروی انسانی خود ارزش بدهند. برعکس یک سازمانی که به نیروی انسانی خود ارزشی قائل نباشد، نه نتها نمی تواند در خودش تغییر و تحول ایجاد کند، بلکه حتی نمی تواند در کارهای عادی و فعلی خودش نیز در حد قابل قبولی موفق باشد. در این حالت نیروی انسانی خود را تبدیل به نیروهایی غیر مؤثر کرده؛ طوریکه فقط به دنبال گذران ساعات کاری خود بوده و از نیم ساعت قبل پشت گیت های خروجی صف بسته و برای در رفتن از سازمان لحظه شماری و بی تابی می کنند. متأسفانه مخابرات ما دچار این ضعف و بیماری شده و روز به روز در این گرداب فرو رفته و گویا نیروی انسانی خودش را کلاً فراموش کرده؛ مگر در مواقعی که موضوع تحکم ومحدود کردن از قبیل ورود و خروج و کاهش هزینه ها و … مطرح باشد. لااقل این روندی است که طی این هشت سال خصوصی سازی دیده شده است. در طول این مدت طوری در این روند و طرز فکر خود پافشاری نموده اند که به نظر می رسد نه نتها نیروی انسانی، بلکه حتی خود سازمان را نیز از یاد برده اند. طوریکه طی این چندین سال اتفاقی که افتاده، نیروی انسانی بدون انگیزه و بدون روحیه و با آینده ای مبهم و و مملو از نگرانی و استرس است. تحقیق کنید، اکثر سازمانهای موفق در دنیا سازمانهایی هستند که بالاترین ارزش را به نیروی انسانی خود داده اند. و حتی در قیمت گذاری و ارائه صورتهای مالی، بالاترین رقم مربوط به ارزش نیروی انسانی است، نه ساختمانها و تجهیزات و …
به نظر بنده مدیران بالا دست خوش فکر و صاحب ذوق (در یک سازمان موفق) آنچنان بایستی دید وسیع، مثبت، کلان و توانمند داشته باشند که بتوانند در سازمان بازی برد چند جانبه را به خوبی پیش ببرند. می توانند طوری برنامه ریزی، فکر و عمل کنند که اولاً برای مشتریانش سرویس های خوب، نوین با حداقل هزینه ارائه کنند و مردم را از خودشان و سازمان راضی و علاقمند نگه دارند، دوماً برای سازمان سود بیشتری کسب کنند و سازمان را به سمت یک سازمان موفق، نوین و پیشرفته با حداقل هزینه و حداکثر سود پیش ببرند و آینده سازمان را تضمین کنند و سوماً برای نیروی انسانی حاضر نیز رفاه و حقوق مکفی و قابل قبول و جو روانی خوبی برای آنها فراهم کرده و آنها را تبدیل به نیروی انسانی با انگیزه و مؤثر نمایند. در حالیکه به نظر می رسد مدیران محترم ما فقط و فقط یک وجه دیگر این بازی را دیده اند و بس. آنهم افزایش درآمد، رفاه، حقوق و آینده ی خودشان می باشد و بس (البته نه سازمان).
یکی از دوستانم که در یکی از کشورهای دیگر زندگی و کار می کرد، نکته ای جالب بیاد دارم که می گفت اینجا فقط این نیروی انسانی نیست که همیشه نگران از دست دادن شغلش باشد. بلکه سازمان نیز این نگرانی را دارد که نیروی انسانی متخصص خود را از دست بدهد و این نیرو به یک شرکت دیگری ملحق شود. در حالیکه ظاهراً این نگرانی همیشه در سازمانهای ما یک طرفه بوده و مدیران تنها روندی که در پیش می گیرند اینست که همیشه نیروی انسانی خود را در حالت نگرانی و استرس نگه دارند. نگران از دست دادن شغل، نگران کاهش مزایا، نگران آینده، استرس عدم تأمین مکفی، نگران عدم تطابق دخل و خرج و حتی نگران موارد کوچکی از قبیل ورود و خروج و استرس تأخیر، حتی یک دقیقه!!
در نهایت جان کلام اینکه :
“سازمانی که به نیروی انسانی خود ارزشی قائل نباشد، محکوم به ورشکستی و حذف شدن از دور رقابت است.”
مقایسه خیلی نادرست میباشد و اعداد ارائه شده از مبادی درست دریافت نشده و منطقی نیست .
دلیل بیاورید.در جایی دیده اید یا از کسی پرسیده اید؟ همه تایید میکنن فقط شما نادرست ديدين؟!
پس حتما شما آمار درست را دارید . لطفا ارائه فرمایید . اگر هم از گروه ما همکاران عادی هستید ولی ناخودآگاه دوست دارد چابلوسی مقامات بالاتر را کند دیگر خیلی دیر شده این عادت را کنار بگذار که خیری ندارد . شما از همکاران زیرساخت خودمان بپرس
البته زیرساختیا به سختی میشه مقدار صحیح حقوق شون رو از زیر زبونشون کشید
ولی اونایی که بازنشسته شدن , دیگه راستشو میگن
اگه تونستیم و ازونا بپرسیم , اونموقعس که میفهمیم چه خبره
لطفا” شما بطور مستند؛ تصویر فیش حقوقی چند سازمان دیگر را ارائه کن