جهان برای مبارزه با کرونا از چه فناوریهایی کمک گرفته است؟
مخابرات ما – مالکی
به گزارش سیتنا، ویروس کرونا یکی از زیر مجموعههای کروناویریده است که از سرماخوردگی تا بیماریهای سخت مانند سارس را شامل میشود. بیماری کرونا ابتدا سال ۱۹۶۵ کشف شد و تا ۱۹۸۰ تحت مطالعه قرار داشت. این ویروس انواع مختلفی دارد که هفت نوع آنها انسان را تحت تاثیر قرار میدهد. آخرین نوع این ویروس در ماه آذر و دی داخل شهر ووهان چین شیوع پیدا کرد و همه دنیا را وحشت زده کرد. گفته میشود که منشاء این بیماری حیواناتی مانند خفاش و مورچهخوار بودند که البته در نوع این حیوانات شک و شبههایی وجود دارد. بیماری جدید کرونا در کمتر از دو ماه جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را گرفت. از آنجا که این بیماری بسیاری از افراد در سراسر دنیا را به خود درگیر کرده، خیلی از کشورها به همراه شرکتهای فناوری و با کمک تکنولوژیهای نوین روز دست به مقابله با کرونا زدهاند. در اینجا نگاهی میاندازیم به برخی از اقداماتی که دنیای فناوری برای قلبه بر ویروس کرونا انجام داده است.
شرکتهای بزرگ فضای مجازی
شرکت گوگل
شرکت گوگل یک زنگ خطر SOS برای جستوجوهای مربوط به ویروس کرونا ساخته است. این قابلیت که در سال ۲۰۱۷ ساخته شده، برای کمک به مردم در زمانهای ضروری مورد استفاده قرار میگیرد. نحوه فعالیت این گزنه به طوری است که در زمان وقوع خطرات جهانی، موتور جستوجو گوگل نتایج صحیحتر و بدون تبلیغات را در اختیار کاربران قرار میدهد تا اطلاعات دقیق و درستی به دست مخاطبین برسد. این شرکت همچنین برای راحتی کاربران در سراسر دنیا، بیمارستانهای مربوط به خدمات ویروس کرونا را در نقشه خود قرار داده است تا افراد بتوانند در اسرع وقت به مراکز درمانی مطمئن مراجعه کنند. این شرکت همچنین اطلاعات خود را از سازمان سلامت جهانی دریافت میکند و صحت آنها را پیش از انتشار تایید میکند.
اقدامات آمازون
شرکت آمازون اخیرا اعلام کرده است که تمامی داروهای غیر معتبر که با نام درمانگر کرونا برای فروش در این سایت قرار میگیرند را از صفحات خود حذف میکند. این شرکت در اقدامات اخیر خود به واسطهها اطلاع داده که تمامی لیستهای مربوط به درمانگرهای تقلبی را از روی سایت برخواهد داشت. به نظر میآید که این شرکت یک سیستم برای بررسی تمامی محتویات مربوط به کرونا ایجاد کرده تا از وقوع و انتشار هر نوع ابهاماتی برای کاربران را بگیرد.
شرکت علی بابا
علی بابا در اقدامات اخیر خود اظهار کرد که سیستمی با قابلیتهای هوش مصنوعی را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار خواهد داد تا مردم بتوانند به سریعترین نحو به اطلاعات لازم دست پیدا کنند. گفتنی است که هوش مصنوعی مورد نظر همچنین قرار شده تا در توسعه و ساخت داروهای درمانی نیز یاری کند و به کمک پزشکان بیاید. شرکت علی بابا در طی عملیات اخیر خود مبلغی مطابق با یک میلیون یوان چین را برای تجهیزات پزشکی خرج کرده است. این شرکت همچنین برای تمامی شهرهای چین سرویسی فراهم کرده تا به مراوده با افراد متفاوت بپردازد، این سیستم کمک میکند تا افراد به اطلاعات درستی دسترسی پیدا کنند و همچنین کنترل نظارت بر افراد مبتلا آسانتر شود.
شبکه اجتماعی توئیتر
توئیتر نیز حساب کاربری یک سایت مالی که اخیرا شایعاتی درباره این ویروس را منتشر کرده بود به کلی از دسترس خارج کرد. توئیتر در طی یک بیانیه اعلام کرد که حساب کاربری این سایت تنها به دلیل تهدید خشونتآمیز بسته نشد بلکه سوءاستفاده از پلتفرم برای بد نام کردن یک شخص از دیگر دلایل حذف شدن حساب این سایت است. گفته میشود که دیگر منابع خبری نیز در صورت انتشار محتوای دروغین با برخورد شدید مواجه خواهند شد.
دیگر شرکتهای دنیای فناوری
خیلی از شرکتهای بزرگ دیگر نیز به کمک مردم آمدهاند. شرکتهایی مانند تلکام چین، یونیکام و هوآوی قابلیتهای ۵G خود را در اختیار بیمارستانها قرار دادهاند تا دسترسی آنها را تسریع بخشند. شرکتهایی مثل لنوو و سازمان امنیت سایبری انشین در کنار علیبابا تجهیزاتی را در اختیار بیمارستانها قرار دادهاند.
این تجهیزات شامل فناوریهای جدید برای شناسایی و تولید دارویی درمانی کرونا در نظر گرفته شدند. همچنین گفتنی است تنسنت با پرداخت ۳۰۰ میلیون یوان را برای کمکهای تحقیقاتی به چین پرداخت کرده است. در کنار تمامی این شرکتها، شیاومی با ارسال ماسک بهداشتی و کیتهای درمانی همدردی خود را به تمامی افراد دیرگیر با این ویروس ابراز کرده است.
فیسبوک نیز تمامی هشتگها و اطلاعاتی که مربوط به بیماری کرونا هستند را حتی در برنامه اینستاگرام، تحت نظر دارد و همچنین اطلاعات تکذیب شده از سوی سازمان سلامت جهانی را حذف میکند. شرکت فیسبوک به تمامی سازمانهایی که اطلاعات صحیحی از این بیماری دارند این امکان را میدهد که تبلیغات رایگان درباره ویروس کرونا در فیسبوک و اینستاگرام قرار دهند. این شرکت همچنین دادهها و اطلاعات موجود را با محققان دانشگاه هاروارد تحت بررسی قرار میدهد و توضیحات آن را با تایوان در میان میگذارند تا آنها بتوانند شیوع ویروس کرونا را بهتر پیشبینی کنند. همچنین یک شرکت در سنگاپور با ساخت و توسعه یک دستگاه با عنوان درمانگاه قابل حمل سعی دارد سرعت عملیات پزشکان و محققان را افزایش دهد.
نقشههای تعاملی برای نظارت
مرکز پژوهش سیستمی و مهندسی در دانشگاه جان هابکینز توانسته موفق به ساخت یک سیستم مجازی شود که توسط آن اشخاص میتوانند پرونده بیماران مبتلا شده را تحت نظر داشته باشند. این اشخاص همچنین دادههای خود را به صورت بدون توقف بر روی گوگل شیت ثبت میکنند. این سیستم مجازی نمایانگر یک نقشه است که تعداد تمامی افراد مبتلا شده جدید به همراه آمار تلفات و بهبود یافتگان را در اختیار مخاطبین میگذارد. گفتنی است که دادههای به دست آمده از سوی سازمانهایی مانند WHO، CDC، NHC و DXY دریافت میکنند.
هوش مصنوعی تشخیص دهنده میزان شیوع بیماری
این هوشهای مصنوعی ساخته شده، بخصوص در چین قادرند میزان شیوع بیماری را محاسبه کنند. روند فعالیت این فناوریها بیشتر وابسته به اطلاعاتی است که از طریق بیمارستانها در اختیارشان گذاشته میشود. این سیستم همچنین قادر است تا حدی مقصد بعدی بیماری را پیشبینی کند و افراد را پیش از شیوع بیشتر در جریان احتمالات بگذارد. هوشهای مصنوعی سرعت پخش بیماری را تحت نظر قرار میدهند و آن را با مقامات در میان میگذارند. این فناوری امکان یافتن درمان برای بیماری کرونا را نیز افزایش میدهد و احتمال ساخت واکسن مربوطه را بالا میبرد.
رباتهای کمکی بیمارستانها
از آنجایی که امکان انتقال ویروس از سوی انسان به شخص دیگر وجود دارد، کادر پزشکی همواره در خطر بالایی قرار دارند، به همین دلیل رباتهایی ساخته شدهاند که این احتمالات را تا حد ممکن کاهش دهند. این فناوری جدید میتواند کمک بسیار بزرگی برای مقابله با کرونا باشد. یک نمونه از این رباتها که برای بررسی شرایط بیمار هستند، توسط یک صفحه نمایش ارتباط بین بیمار و دکتر را شکل میدهند. این ربات همچنین به یک گوشی پزشکی برای معاینه بیمار مجهز است. در کنار این ربات، نمونههای دیگری وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به ربات ضد عفونی کننده اشاره کرد. این دستگاه با استفاده از نور چراغهایفرابنفش آلودگیها را شناساسیی میکند و سپس آنها را ضد عفونی میکند. این ربات عموما برای پاکسازی اتاق بیماران استفاده میشود و گاهی نیز از آنها در مکانهای عمومی بهره میبرند. گفتنی است در کنار این دو رباتهایی با قدرت محاسبه اعداد به سرعت بسیار بالا و رباتهای جابه جایی وسایل نیز وجود دارند تا به پزشکان برای افزایش سرعت عمل کمک کنند.
پهبادهای مناسب با شرایط بیماری کرونا
پهبادهایی ساخته شدهاند که با پرواز در سطح شهر سعی میکنند افرادی که نیاز به توجه پزشکی دارند را پیدا کنند. یک شرکت در شنزن تا به حال ۱۰۰ دستگاه را در سراسر چین پخش کرده تا مردم را در فضای عمومی تحت نظر قرار دهند و بیماران را به سرعت شناسایی کنند. این شرکت همچنین ۲۰۰ کارمند را برای نظارت بیوقفه بر روی پهبادها و افراد استخدام کرده است. گفته میشود در مواردی این پهبادها نیز برای ارسال تجهیزاتی از قبیل آب، دارو و غذا مورد استفاده قرار میگیرند. یک شرکت با نام ترا که بر روی برخی از پهبادها کنترل دارد اظهار کرده استفاده از این فناوریها ۵۰ درصد سرعت عملیات مختلف را افزایش داده است.
تانکهای کنترل از راه دور برای ضد عفونی سطح شهر
دستگاههای زمینی و هوایی دیگری به مانند تانک ساخته شدهاند که با پاکسازی مرتب محیطهای مختلف ریسک شیوع بیماری را کاهش میدهند. این تانکهای کوچک تا به حال تنها در شهر تایوان دیده شدهاند که توسط افرادی با لباسهای امنیتی شیمیایی همراهی میشوند. این خودروها توسط شرکت فناوری شانشی تیانی ساخته شدهاند و میتوانند تا ۵۰۰۰۰ متر مکعب را در یک ساعت پاکسازی کنند. تانکهای مذکور از تاریخ ۴ فوریه فعالیت خود را آغاز کردهاند و روزی دو دفعه به سطح شهرهای مختلف فرستاده میشوند.
گفتنی است که نام انتخاب شده رسمی برای این بیماری کووید ۱۹ است که مخلوطی از نام کرونا، عنوان ویروس، بیماری و سال ۲۰۱۹ است. ویروس کرونا تا به حال جان حدود ۸۰ هزار نفر را در بیش از ۳۰ کشور جهان به خطر انداخته و آنها را مبتلا کرده است. از جمله این کشورها میتوان به تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا، سنگاپور، نپال، ویتنام، اندونزی، آلمان، روسیه، فیجی، فرانسه، ایران و آمریکا اشاره کرد.
نظرات بسته شده است.