مدیر عامل مخابرات ایران: چرا مخابرات در ماجرای فیبر عقب ماند؟
مخابرات ما- در مراسم تودیع و معارفه مدیران مناطق اصفهان و خراسان رضوی، مهندس جعفرپور مدیر عامل مخابرات ایران دقایقی صحبت کرد تا از مدیران قبلی تشکر کند و برای مدیران جدید راه نشان دهد.
مدیر عامل مخابرات ایران در بخشی از گفته هایش به نکته بسیار مهمی اشاره کرد که ما سالهاست در این سایت دقیقا و به تاکید به آن اشاره کرده ایم. اما قبل از آن ایشان به تنها راه نجات مخابرات اشاره کرد و گفت:
اما نکته ای بسیار مهم که عنوان اصلی این نوشته شده این است:
“کار تا به حال جدی نبوده دلیلش رفتار وزارتخانه سابق بود که:
- ما را به سمت شهرستانها سوق داد.
- و باعث شد در نجما پوشش را هدف قرار دهیم.”
باور کنید کلید موفقیت در پروژه فیبر همین دو نکته است.امروز مخابرات ما بیش از همه خرسند است که نوشته هایش امروز مطابق سیاست های جدید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت مخابرات است.
در پایان به چند نکته اشاره می کنم:
- وزارتخانه، مخابرات را مجبور کرد پولش را در شهرهای بسیار کوچک زیر خاک کند در حالی که هیچ درآمدی از آن بدست نیامد. در حالی که درآمد اصلی مخابرات از مصرف اینترنت است نه کشیدن فیبر.
- اپراتورهای دیگر از پوشش استفاده مادی بسیاری بردند در حالی که مخابرات از آن بی بهره بود.
- شهرهای بزرگ و مراکز استان را به اپراتورهای دیگر دادند تا باز مخابرات به شهرهای کوچکتر برود.
- بازگشت به شیوه های مخابرات، یعنی اهمیت دادن به اتصال مشترک به فیبر و کمک به پایداری سیستم برای مصرف اینترنت، بزرگترین تغییر مثبت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده است.
البته هنوز هم دو اشتباه استراتژیکی و خطرناک در تصمیمات مدیریتی باقی مانده است که می تواند پروژه را با شکست مواجه کند.کشیدن فیبر نباید فقط منحصر شود به نقاط دارای مشترکین های-آرپو یا پرمصرف! بلکه برای تامین هزینه های اولیه این پروژه، در سه ماهه پایان سال، فیبر را به مناطقی ببریم که به آزادسازی کابلهای مسی منجر می شود.مخابرات راهی جز ا ین برای تامین هزینه های سنگین این پروژه ندارد.
اشتباه دوم توسعه پروژه در تمام شهرهای بزرگ و کوچک کشور است.ابتدا حداقل در ۶ ماهه اول این پروژه فقط باید پول و سرمایه را در کلانشهرها و مراکز استانها هزینه کنند تا از محل فروش کابل مسی و ازادسازی مراکز تلفن، در شش ماهه دوم به شهرهای دیگر برویم.
این نوشته بین ما و مدیر عامل جدید مخابرات به عنوان شاهد باقی بماند تا هیچکس نگوید کسی این نکات را به ما نگفت! همانطور که اینک با تغییر وزیر، بر درستی نوشته های ما تاکید شده است.
امروز یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ هست که متأسفانه هنوز هم تکلیف پرداخت تفاوت افزایش معوقات بن خوار بار و سایر رفاهیات بازنشستگان مخابرات منطقه تهران از فروردین ماه سال ۱۴۰۱ تاکنون مشخص و روشن نیست چرا؟
همچین میفرمایند در فیبر عقب ماندیم هرکی ندونه میگه تو بقیه موارد و طرح های دیگه جلومونده اند!
آیا میدانید از ۲۰۰۰ ‘ fat ,نصب شده در استان کرمان حدودا ۱۰۰۰ تاش فاقد مشتری هستند . !!! آیا کسی در شرکت مخابرات ایران این توسعه های جاه طلبانه و فاقد برنامه را رصد میکند ؟!! آیا مبلغ هزینه شده و درآمد کسب شده در پروژه های ftth آنالیز و اطلاع رسانی میشود ؟!! این پروژه دستور غیر کارشناسی وزیر سابق ارتباطات بود که باعث نابودی کامل مخابرات میشود !!! باشد که بمانیم و ببینیم
پیرو مطالب قبلی با تجمیع ایستگاهها و حذف بعضی از ایستگاهها مدیران استانی می توانند طی توافق با مدیران اداره برق در سطح استان کنتور و یا ترانس های ایستگاههای حذف شده را در ایستگاههای جدید استفاده کنند و از پرداخت هزینه گزاف ترانس و حق امتیاز جدید بابت کنتور صرفه جویی زیادی کسب نمود و شاید میلیارد ها تومان صرفه جویی ایجاد کرد
من پیمانکار مخابرات در طرح توسعه فیبر هستم. چند وقت اخیرر رسما اعلام کردم که نمیتونم کار کنم. برادر من شما که پول من پیمانکار رو ۲ سال هست نتوسنید بدید، انتظار چی داری.
من واقعا به غلط کردن افتادم. عدد بسیار بالایی طلب دارم و هر روز منو به یه جایی پاس میدن.
آقای جعفرپور، ابتدا نقاط تاریک این پروژه که رصایتمندی کارکنان، پیمانکاران درگیر با پروژه رو حل کنید، بعد دنبال توسعه باشید.
ارزش پول هزینه شده من، بعد از ۲ سال پشیزی نمیارزه، ولی همین هم بهم نمیدن. من دیگه حتی یه متر هم کاار نمیکنم و به هرکسی هم که خواست کار کنه، گفتم تا ۲ سال به پولت نمیرسی.
بودجه و مدیریت پیشرفت و توسعه را محقق می کند.اگر بودجه باشد ولی مدیر توانمند نباشد بودجه پایمال می شود اما اگر مدیر توانمند باشد هم خلق سرمایه می کند هم اینکه با حداقل بودجه بهترین توسعه و در نتیجه کسب درآمد میکند.لذا این مدیران اینکاره نیستند
در ادامه مطلب بالا تقریبا در اکثر مراکز روستایی شبکه دسترسی معیوب و مشترکین گلایه دارند و یا به علت عدم توسعه شبکه دسترسی افراد زیادی درخواست سرویس دارند ولی مخابرات از واگذاری سرویس امتناع می کند در حالی که هزینه زیادی را برای دایری و نگهداری سویچ voiceیا دیتا صرف کرده ایم در مرحله درآمد همه چیز را بی خیال می شویم و این یعنی خود زنی شرکت و حرکت به سمت ورشکستگی .
در حالی که dslamهای زیادی را در سطح کشور راه اندازی کرده ایم به راحتی با توسعه ftthدر روستا ها با هزینه به مراتب کمتر نسبت به شهر ها می توان کابل های مسی را حذف کرد و در روستا های با تراکم جمعیت بالا حداقل این موارد را اجرا و هزینه ها را کاهش داد و در کنار آن از طریق تبلیغات این موارد اجرا شده درخواست های بیشتری را ایجاد نمود
ضمن این کار همراه اول در بسیاری از مراکز سیستم۴G نصب کرده ولی در کنار آن سیستم۲Gرا نیز نگه داشته که با over ipکردن می توان مصرفDCرا در ایستگاهها تقریبا به نصف کاهش داد و این یعنی در آمد برای مخابرات و کاهش هزینه چرا که عملا با تعرفه قدیمی همراه اول پولی به مخابرات نمی دهد و اگر هم می داد این هزینه باز به ضرر مخابرات است چون سهام دار اصلی سیار مخابرات است
در بسیاری از مراکز اتاقک یا کانکس های همراه اول و مخابرات کنار هم قرار دارند که هر کدام شارژر و باتری و کولر و روشنایی و… مستقل دارد و سالانه هزینه زیادی برای pm و نگهداری و رفع خرابی آنها هزینه می شود که می توان با تجمیع این هزینه را کاهش داد و به صورت تهاتر هزینه سیار و مخابرات را کاهش داد حتی با توجه به ایجاد سایت های جدید توسط همراه اول ، بسیاری از ایستگاههای قدیمی مخابرات را می توان حذف کرد و ارتباط مخابراتی را از ایستگاههای همراه اول عبور داد و لازمه این کار حل مشکل crدرب همراه اول می باشد که ماهیت این سیستم مشخص نیست و ظاهرا برای جلو گیری از سرقت است ولی در عمل فقط آلارم ها ارسال می شود و سارقین به کار خود مشغول هستند و شاید از صد ها مورد فقط یکبار ارسال الارم مانع سرقت می شود که حل مشکل crدرب و تجمیع ایستگاهها عملا به علت کاهش تعداد ایستگاهها باعث کاهش سرقت نیز می شود که سالانه هزینه های سرسام آوری توسط مخابرات و همراه اول برای آن صرف می شود
.
سلام سردبیر عزیز.به نظر من دلیل خوب نتیجه گرفتن طرح ftthو سود دهی مناسب بازریابی نامطلوب هست واحد تجاری مخابرات خیلی ضعیفرعمل میکنه.الان دقت کنید خیلی از جاهایی که fatنصب شده تعداد پورتهای واگذار شده خیلی کم هست این یعنی عدم بازدهی و از بازاریابی بد هست که مشکل بوجود اومده
باسلام اینکه چرا در بحث فیبر نوری وftthجا ماندیم اینه که پرسنل چه رسمی وچه شرکتی وغیره ناراضیند و این نارضایتی در عملکردپرسنل تاثیر مستقیم دارد.ودرمواقعی هم باعث خرابی ونتیجه معکوس دارند.شکم که سیر باشه فکرت هم خوب کار میکنه وخلاقیت داری.
سلام اقاسردبیرازسنوات بقیه استانها چی شد
داستان فیبر نوری و تمرکز بر روی فیبر نوری، مخابرات را به قهقرا خواهد برد. مال این همه امکانات توی روستاها حتی داریم چرا از این ها برای پول در آوردن استفاده نکنیم؟
می تونیم بهترین سروریس دهنده به تجارت الکترونیک باشیم
آقای مدیر عامل چه زمانی رفاهیات از فریز خارج میشششششه؟
بسمه تعالی
آقای مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران
با عرض سلام
احتراما به عرض میرساند اینجانب بازنشسته مخابرات منطقه ۵ تهران ساکن نسیم شهر بهارستان جاده تهران ساوه دارای یک خط تلفن به شماره ۵۶۷۶۳۷۰۲ میباشم. چون این خط در اختیار مستاجر بوده و ایشان بدهی تلفن را پرداخت نکرده و اینجانب مطلح نبودم شماره فوق تخلیه شده است خواهشمند در صورت امان دسورات لازم جهت نصب مجدد این شماره را صادر فرمائید.
ولی متاسفانه تاکنون هیچ خبری بررسی، پیگیری و رسیدگی نیست چرا؟
از جناب آقای مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درخواست رسیدگی دارم.
بازنشسته شرکت مخابرات منطقه تهران
فاقد اهمیت.
سلام آقای مهندس جعفریورلطف به داد کارگران کارکنان مخابرات برسید تاوضعیت مخابرات بدتر این نشود سنوات مرخصی شسکام خدمات اول فرامؤش نکنید پرداخت حق وحقؤق کارکنان در انجام کارخیلی تأثیرمثبت دارداگربه کارگران وکارکنان مخابرات رسیدگی نشه روزبه روز مشگل بیشترخواهدشد،بی توجهی به کارگران وکارمندان باعث عقب افتادگی وجبران ناپذیر است تجربه بی سوادی من این متن است
ولمون کن تو رو به خدا
از این حرفا واسه نون آب نمیشه
پرداخت ها ب کجا رسید مهندس
ممد آقا
داداش
این بخش از فیلم رو رد کن، تماشا نکن. نمیشه؟!
بذار این برجک ما یه ذره آروم بگیره به کارهای بنیادی برسیم.
ضمن اینکه ما هم زدن برجک دوست داریم ها! برجکت رو تجهیز کن داداش!
سلام،جناب سردبیر عزیز
بنده به عنوان یکی از افرادی که در ۳ سال گذشته بطور کامل در مخابرات درگیر فیبر و FTTH خدمت شما و همه مخابراتی های عزیز به عنوان گواه عرض می کنم،تنها راه نجات مخابرات و گرفتن بازار ار رقبا برگردان و SWAP مراکز کوچک مخابراتی در این مرحله از مسی به فیبر هست،هزینه های این طرح هم از کابل های تت استخراجی بعد از SWAP بدست خواهد آمد،بنده حاضرم اثبات کنم در اکثر کافوهای مسی مخابرات تنها درآمد آبونمانی دارد و متاسفانه اکثر سرویس های پهن باند کافوها متعلق به شرکت های FCP مسی هست،بنابراین SWAP حتی با کمترین درآمد مانند سرویس تانوما اتصال با مودم اقساطی موجب درآمد حداقل ۵ برابری مخابرات در آن کافو و گرفتن بازار از FCP,ها خواهد بود
آخ آخ!
بالاخره یک حرف حسابی شنیدیم یا خوندیم!
ببینید!
تمام حرفهای شما بخشی از طرح و برنامه ما برای نجات مخابارت بوده.دقیقا درسته ولی کافی نیست.
در ابتدای کار دو نوع کمک از وزارت و مجلس نیاز داریم
یکی نقدینگی اولیه
دوم حمایت سیاسی (منظورم شهرداری، مجلس استانداری و ….)
سلام
عرض ادب و احترام خدمت دوستان و سردبیر محترم
جناب آرشیان به نظرم در زمینه توسعه ftthو مخارج سنگین فیبر نوری اگه از کمک های مالی همکاران در قالب یه صندوق بعنوان سهامدار در این زمینه استفاده بشه
البته با یه طرح مناسب که منافع همکاران در نظر گرفته بشه ، شاید بتونه مخابرات از این عقب ماندگی و کمبود نقدینگی کمی خلاص بشه
طرح شما خوبه.
ولی شسکام رو ببینید! پولهای کارکنان اونجاست ولی هیچ قدرتی اونجا ندارن
تنها راه نجات مخابرات از این بحران رضایت کارمندانی هست که بعد از ۳ سال تازه میخان سنوات بگیرن.وگرنه پروژه ftth هم کلی نصب کنید باز با شکست روبرو خواهید شد و مردم به سمت شرکت های رقیب خواهند رفت.