مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

سرمایه‌ای به نام تلفن ثابت

[box]مخابرات ما – سایت فاوا نیوز به مطلب جالبی اشاره کرده است در باب میزان واقعی افزایش تعرفه و تاثیر آن در کلیت اقتصاد کشور و وضعیت مردم.[/box]

 

مخابرات ما (همراه )-  فناوری اطلاعات و ارتباطات به دلیل عمومی بودن آن با سایر فناوری‌ها تفاوت اساسی دارد، به این معنی که تنها در حوزه فعالیت خود تأثیرگذار نیست، بلکه در کل فعالیت‌های اقتصادی و غیراقتصادی تأثیر بسزایی در تسهیل انجام امور و بالا بردن بهره‌وری و کارآیی دارد. مرور وضعیت ایران در حوزه نرخ سبد ارتباطی نشان می‌دهد که در زمینه ارزانی هزینه دومین فناوری ارتباطی یعنی در حوزه تلفن ثابت، جایگاه اول منطقه و دنیا را داریم.
اگر از دیدگاه کلان اقتصادی به صنعت مخابرات نگاه کنیم، نظام تعرفه‌بندی اثر بسزایی در بازگشت سریعتر سرمایه‌گذاری‌های انجام شده، توسعه آسان‌تر شبکه و رضایت بیشتر مشتریان دارد. به همین دلیل، برای رسیدن به حداکثر بهره‌وری، باید نظام درستی در تعیین میزان تعرفه‌ منظور کرد.خبر افزایش تعرفه مکالمات تلفن ثابت انعکاس درستی در رسانه‌ها نداشت. در حالی افزایش ۵۰ درصدی تعرفه برای مکالمه‌ها عنوان شد (۳۰ ریال به ۴۵ ریال) که این افزایش هزینه فقط شامل مکالمات درون شهری بود.
نرخ مکالمات بین استانی (هردقیقه ۳۳۰ ریال) و مکالمه از تلفن ثابت به تلفن همراه (هردقیقه ۶۲۵ ریال) بدون افزایش و به نوعی با همان نرخ‌های قبلی تعریف‌شده است و با توجه به اینکه به طور میانگین هزینه مکالمات درون استانی، درصد کمی از کل هزینه‌ها را در برمی‌گیرد (زیر ۲۰ درصد) و افزایش ۵۰ درصدی فقط شامل همین هزینه است، برآورد شده است که در کل به طور میانگین مبلغ صورتحساب‌ها کمتر از ۱۰ درصد افزایش خواهد داشت.
این در حالی است که ۶ میلیون تلفن ثابت در کشور وجود دارد که با توجه به پایین بودن هزینه آبونمان و همچنین بالا بودن هزینه صدور قبض و ارسال پستی و… برای آن‌ها قبضی صادر نمی‌شود.

telephon-sabet
علی‌رغم اینکه تحول‌های چشمگیری در حوزه تلفن ثابت در کشور رخ داده است و بر اساس آمار، کشور ما در بین کشورهای حوزه خاورمیانه از نظر ضریب نفوذ، دارای جایگاه منحصر به‌فردی است، احتکار خطوط تلفن به دلیل پایین بودن هزینه اتصال تلفن ثابت و در نظر نگرفتن آبونمان برای اتصال هر خط، یکی از مشکلاتی است که در این حوزه وجود دارد .این در حالی است که شرکت مخابرات برای اتصال یک خط تلفن هزینه زیادی را متحمل می‌شود. با توجه به این مسأله، افزایش هزینه اتصال، امری کاملاً طبیعی و لازم به نظر می‌رسد، با توجه به اینکه سود حاصل از این افزایش در جهت به روزرسانی و توسعه زیرساخت‌ها به کار گرفته خواهد شد.
نکته مهم دیگر اینکه در حال حاضر ۴۰ هزار روستا از خدمات تلفن همراه با تعرفه مکالمه ۲۰ برابر استفاده می‌کنند و این در حالی است که توسعه تلفن همراه در روستاها به مراتب کم هزینه‌تر از تلفن ثابت است و این مسأله جدای از مدت زمان صرف شده و نیروی انسانی اختصاص یافته برای انجام این فرآیند است.
رشد سریع تکنولوژی در عرصه فناوری اطلاعات، ایجاد پتانسیل‌های لازم را در شبکه مخابرات برای همراهی با این روند سریع اجتناب‌ناپذیر ساخته است. بنابراین با توجه به مسأله که تلفن ثابت زیرساخت تلفن همراه است و توسعه آن، توسعه تلفن همراه را در پی خواهد داشت و نبود فیبر نوری در توسعه تلفن همراه نیز خلل ایجاد خواهد کرد باید تعرفه‌های متعارف و مناسب برای این خدمت در نظر بگیریم تا نبود سرمایه مانع از رشد زیرساخت‌ها و توسعه فناوری‌های جدید در این رابطه نشود.
افزایش تعرفه‌ها، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و به دنبال آن آسایش مردم را در پی خواهد داشت. حجم عمده‌ای از فعالیت‌های صنعت مخابرات کشور ما روی تولید تجهیزات تلفن ثابت متمرکز شده است. به جرأت می‌توان گفت که کشور ما به دانش فنی تولید تجهیزات تلفن ثابت دسترسی پیدا کرده است؛ ولی این در واقع شروع راه بومی کردن دانش فنی در زمینه‌های گوناگون مخابرات است.

620570cookie-checkسرمایه‌ای به نام تلفن ثابت

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.