[box]مخابرات ما- به گزارش ایتنا از ایرانآنلاین، شرکت مخابرات ایران میتواند امیدوار باشد بخشی از مشکلات اقتصادی خود در زمینه تلفن ثابت را جبران کند، مشکلاتی که ریشه اصلی آنها در ثابت ماندن ۱۳ ساله تعرفهها است. [/box]
مخابرات ما (همراه ) – تا دو دهه پیش، سرعت تغییرات در دنیای ارتباطات به گونهای بود که میشد با یک سرمایهگذاری متوسط، یک شرکت مخابراتی را برای چندین سال به روز نگه داشت، اما در سالهای اخیر شرایط به کلی تغییر کرده است. در حالی که هنوز نسل ۴ تلفن همراه در دنیا همهگیر نشده، نسل ۵ در حال ورود است.
در زمینه ارتباطات ثابت نیز شرایط به گونهای است که با اندکی غفلت، تلفن ثابت به سرنوشت تلگراف دچار میشود. امروز در تمامی کشورهای دنیا آمار استفاده از تلفن ثابت رو به کاهش است و اپراتورها تلاش میکنند میان شبکه ثابت و تلفن ثابت، تمایز ایجاد کنند. این ایجاد تمایز نیاز به سرمایهگذاریهای جدید دارد.
IP Base شدن شبکه دیگر یک انتخاب یا فرصت نیست، یک اجبار است. همچنین سرمایهگذاری روی فیبر نوری نیاز امروز و آینده محسوب میشود. این درست است که در کشور در زمینه IPTV و نظایر آن اقدامات اندکی انجام شده اما روند فناوری به سمتی است که دیگر پهنای باند حداکثر ۲ مگابیت بر ثانیه جوابگوی نیازها نیست.این وضعیت ایجاب میکند شرکت مخابرات ایران سرمایهگذاری عظیمی روی تجهیزات پسیو و اکتیو داشته باشد.
اما منابع این سرمایهگذاری باید از کجا تأمین شود؟ شاید لازم باشد برای پاسخ به این سؤال ابتدا رقمهای مورد نیاز را بررسی کنیم.
رقم سرمایهگذاری شرکت مخابرات ایران در سال ۹۴ در بخشهای مختلف، ۳ هزار و ۳۲۲ میلیارد تومان و در ۶ سال گذشته ۱۴ هزار میلیارد تومان بوده است. برای درک بهتر این رقم، کافی است آن را با کل بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (مجموع هزینه جاری و عمرانی) در سالجاری مقایسه کنیم که رقمی حدود ۳۷۴ میلیارد تومان است. بدین ترتیب شرکت مخابرات ایران تنها در یک سال به اندازه بودجه چند وزارتخانه سرمایهگذاری کرده است و تازه این رقم، کافی نیست و نیاز به صرف هزینه بیشتری وجود دارد.
با مقایسه اعداد فوق، دلیل درخواست شرکت مخابرات ایران برای تعدیل تعرفهها و محل صرف درآمدهای حاصل از این تعدیل نیز مشخص میشود.
شرکت مخابرات ایران درآمدهای حاصل از تعدیل تعرفهها را صرف توسعه و به روزرسانی شبکه ثابت خواهد کرد. به عبارتی این شرکت در ۵ سال آینده ۷۲۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری میکند. این موضوعی است که در اسناد و برنامههای این شرکت دیده میشود، اما اگر چنین قصدی هم وجود نداشت، اجبار فناوری راه دیگری باقی نمیگذاشت.
با سلام
مگر قرارنیست شبکه به شرکت سیم داکت واگذار بشه؟ پس چرا صحبت از هزینه کردن توسط مخابرات است؟
سردبیر عزیز جوابمو ندادیا!!!!!!!!!!!!
سردبیر جواب بده تا که بیحال نشم ! تو ازم دل بکنی منم بیمار بشم
سلام حسین من
سلام برادر من
اگه باشم که حتما جواب میدم عزیزم, باید بدونی که حتما دستم بند بوده که نتونستم جواب بدم.
در جواب سوال اولت باید بگم که : خب بله! ولی اول باید مخابرات خوب هزینه کنه, همه جا رو با هزینه خودش فیبر بکشه , دوباره در لایه های خاکی و آسفالت با هزار هزینه و بده بستان با شهرداری داکت بخوابونه, بعد یه دفعه مثل همراه اول , همچین از مخابرات بگیرنش که داغش به دلمون بمونه!
خیلی گلی سردبیر جان- حوابم ندی ما دوست داریم