طرح بازنشستگی تشویقی سال 94 , به این دلیل باید تکرار شود- بخش اول
[box]مخابرات ما – اصطلاح عرف کارگاه در قوانین کارگری بسیار مهم است.آیا بازنشستگی تشویقی جزو عرف کارگاه شده است؟[/box]
نوشته : پساما
مخابرات ما- از سال گذشته که بازنشستگی تشویقی بمدت دو سال در مخابرات ایران اجرا شد , بسیاری معتقد بودند این طرح جزو عرف کارگاه شده است لذا قابل حذف نیست و باید مخابرات آن را ادامه دهد.
در دو مطلب به این موضوع می پردازیم.
در این مطلب یا نوشته به نمونه هایی از عرف کارگاه می پردازیم تا شما مشاهده کنید که (عرف کارگاه) عموما مقدم بر قوانین جاری است.به این نمونه ها توجه کنید:
تمام این نمونه ها از سایت وزارت کار, تعاون و رفاه اجتماعی و این آدرس گرفته شده اند.این صفحه به سوالاتی پاسخ داده که خوانندگان مطرح کرده اند.
[box type=”note”]
41- بیمارستانی در چند پست کلیدی خود از افرادی که دارای تخصص و تجربه بالائی هستند … خواهشمند است اعلام نمایید که آیا افزایشات مزدی سالیانه فقط شامل حقوق گروه و پایه خواهد شد یا کل پرداختی ؟
.. مبنای اعمال افزایشات مزدی سالیانه اعلامی از سوی شورای عالی کار و نیز ماخذ محاسبه سایر پرداختی ها به کارگران نظیر اضافه کاری ونوبت کاری و شب کاری و… مزد مبنای کارگران(مزد شغل و مزد پایه) می باشد مگر آنکه قرارداد اولیه یا شروط الحاقی بعدی یا پیمان دسته جمعی و یا عرف و روال کارگاه مبتنی بر امر دیگری باشد که در آن صورت می بایست بر آن مبنا عمل گردد.
[/box]
مشاهده می کنید که عرف کارگاه بسیار مهم است.مهمتر از قوانین جاری.
[box type=”note”]
44- در قرارداد فیمابین با یکی از سازمان ها، با توجه به توافق و تمکین کارکنان و عرف کارگاه در سالیان متمادی … اضافه کاری ماهیانه پرسنل پس از جمع بندی بصورت یکجا در پایان قرارداد … آیا این موضوع با مقررات قانون کار در خصوص پرداخت اضافه کار مغایرتی دارد ؟
پرداخت فوق العاده کار اضافی علی الاصول باید در هنگام پرداخت مزد صورت پذیرد ؛ لیکن چنانچه طرفین (کارگر و کارفرما) توافق نمایند که فوق العاده مزبور در زمان دیگری پرداخت شود و یا اینکه عرف کارگاه بر منوال دیگری باشد ، پرداخت بر اساس توافق انجام شده یا عرف مذکور منع قانونی ندارد.
[/box]
حالا به مورد بعدی توجه کنید:
[box type=”info”]
56- در کارگاه های دارای طرح طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کار کدامیک از موارد ذیل در محاسبه مزایای پایان کار کارگر(سنوات خدمت) لحاظ می گردد؟
1- مزد شغل (گروه ) 2- مزد سنوات (پایه ) …. در واحد های واجد طرح طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کار مبنای محاسبه سنوات خدمت فرد گروه و پایه (مزد مبنا) و نیز مزایای ماندگار پست و حق پست موضوع بندهای یک لغایت چهار خواهد بود و ارقام 5 تا 11 در محاسبه مزایای پایان کار منظور نمی گردد مگر اینکه کارگاه در احتساب این ارقام جزء سنوات خدمت دارای عرف و روال باشد که در این صورت رویه مستقر در کارگاه معتبر خواهد بود.
[/box]
عنایت کردید؟
چنانچه مواردی جزو عرف کارگاه باشد , باید طبق آن عمل کرد.عمل به عرف می تواند جای قوانین جاری را بگیرد.
این موارد را داشته باشید تا به بازنشستگی تشویقی برسیم که در سال 92 تا 94 بمدت دو سال اجرا شد.
ادامه دارد!
بنام خدا
طبق بند هشت قانون شهروندی که طرف ریاست محترم جمهور ابلاغ گشته هرگونه تبعیض ناور جرم محسوب شده بهمین دلیل پاداش بازنشستگی چون در سنوات گذشته اجرا شده بعنوان عرف یا روال باید برای تمام کارکنان در طبق رول سابق صورت گیرد در غیر اینصورت فرد می تواند با شکایت با عنوان تبعیض ناروا خواهان حقوق طبق روال خود باشد مگر میشود در یک سازمان انسانهایی با شرایط برابر با شرایط نابرابر بازنشسته شوند ؟ البته اگر مخابرات طبق روال از لابی قدرت استفاده نکند بهترین محل شکایت در مرحله اول دفتر ریاست جمهور بعنوان ابلاغیه این منشور میباشد .
شرکتِ مخابرات ، با انجام این کار به مدتِ دو سالِ تمام، و برای 9000 پرسنل! در چنبره ی “عرف” گیر کرده و ادامه ی این قضیه ، چیزی شبیهِ اعتراض کارگرانِ بخشِ پیمانکاری را این بار ،برای کارکنان رسمی بدنبال خواهد داشت.
بر اساس آخرین شنیده ها.1-بازنشستگی فقط برای همکارانی است که فاقد ردیف هستند.در تمامی مقاطع.که با شرایط جدید وابلاغ های صادره تعداد انها بسیار اندک است.2-میزان تشویقی بین 20تا 14 روز است!به رویه معکوس!مدرک پائین تر تشویقی بیشتر!3-رویکرد باز خرید نیز درج شده استبرای 25به بالا.3-خرید انتظار خدمت از 28تا 30 سال وعدم حضور در محل کارودریافت حقوق ومزایامشروط!!!!4 مدت بخشنامه از تاریخ صدور 2 ماه است .4ضمائم داشته وبرای همکارانی که در چارچوب های تدوین شده جایگزین نگردند وفاقد ردیف باشند جابجائی وانتقال از حوزه ستادی مخابرات ایران آخرین گزینه روی میز است!..این مقدار تنها قسمتی از شنیده ها بود که هنوز صحت وسقم آن در هاله ای از ابهام است .به امید روشنائی ونور.!
سلام
بازنشستگی با عرض معذرت از حضور همکاران عزیز بنظرمن مثل مرگ و میر است فکرش رو بکنیداگرکسی نمیمرد الان کره خاکی دیگر جایی برای سکونت نداشت .و همه منابع ملیونها سال پیش نابود شده بود .
برای شرکت و مدیران شرکت متاسفم که در این برهه زمانی حساس در حال خود زنی میباشد .
بجای اینکه با تشویق و قدرشناسی کارکنان زحمتکش خود را بدرقه کند . بعناوین مختلف کارشکنی میکند .
جدیدا شنیدیم که با گرفتن رای دیوان جلوی سختی کارهمکاران را گرفته اند . در حالی که شغل تعریف شده و سالها روی مشاغل سخت وزیان آور چندین سازمان بررسی های لازم را انجام داده اندو هزاران نفر با استفاده از قانون فوق از شرکت بازنشسته شده اند .
مخابرات با این کار دست به خودزنی زده و تامین اجتماعی نیز از خدا خواسته خیلی فوری بخشنامه کرده که فعلا با سختی کار کسی را بازنشست نمیکنند.
بنظرتون 4درصدسختی کار تا این حد سنگین بود که خودرا قانع کردید قانون را دور بزنید ، مطمین باشید این رای شکسته خواهدشد و حق به حقدار میرسد .
ولی تعجب من از این است که مخابرات چرا با دست خود همکاران را وادار به شکایت میکند و اتلاف وقت انان مینماید.
به امیدروزی که مدیران خود را در جایگاه همکاران ببینند
سلام آقای سردبیر . ضمن عرض احترام همانگونه که مطلع هستید بخشنامه بازنشستگی تشویقی دارای مدت بود ومدت آن خاتمه یافته است . لذا بعید به نظر می رسد مراجع ذیصلاح آن را بعنوان عرف کارگاه تلقی کنند . ضمن اینکه شما خود از مشکلات نقدینگی شرکت اطلاع کامل دارید و مطلع هستید که هنوز پاداش تشویقی وگاها قانونی تعداد زیادی از بازنشستگان قبلی پرداخت نشده است . همه می دانیم که تعدیل نیروی انسانی یکی از سیاستها والویتهای شرکت است ولی این موضوع نیاز به نقدینگی لازم دارد که ظاهرا موجود نیست .
سئوال اساسی این است که عرف درقوانین کشور چگونه تعریف شده است! ؟پرداخت وایفای هر نوع تعهدی در چه بازه زمانی برای یک کارگاه مشمول عرف می شود! ؟ آیا بخشنامه هائی که دارای محدودیت زمانی هستند نیز مصداق عرف تلقی شده ویا از این امر مستثنی می باشند!؟ چهارما” بیائیم وضعیت موجود را کالبد شکافی وارزیابی نموده ویکجانبه به قاضی نرویم!؟ یقینا” رقم 100 میلیون تومان پاداش تشویقی وسوسه کننده است!اما برای حصول آن ضرورتا” نیازمند 2 رویکرد می باشیم!رویکرد اول نظر مثبت اعضاء هیئت مدیره وابلاغ بخشنامه و در صورت عدم ابلاغ آن در رویکرد دوم مصداق عرف تلقی شدن بخشنامه بازنشستگی سابق از نظر وزارت کا روقوانین موجود!
در این قضیه؛شرکت، هم پیاز را می خورد، هم َفلَک می شودو هم پول را می دهد.تا “عُرف” را عملاً یاد بگیرد و دکانِ “ایقاع” را تعطیل کند.
طرح تشویقی باید حذف شود چون کاملا ناعادلانه است هرکس باید به حقش قانع باشد مخابرات به جای این بذل و بخششها بیاید و به اوضاع شرکتی ها سروسامان بدهد که هنوز روی به دنیا دارند رسمی ها همین ۳۰ روز برایشان کافی است مگر اینکه اول شرکتی ها سرو سامان داده شوند
جالبه,هرکی فقط سنگ خودشو به سینه میزنه,همکار شرکتی,انشاله یه معجزه ای بشه تا همه راضی بشن,آمین
اگر کسی تا الان مخابرات را برای اجرای بازنشستگی تشویقی شکایت نکرده طبق همان عرف کارگاه بخاطر این است که اولا همکاران خویش تن دار ی کرده اند دوما هنوز منتظرند که ببینند شرکت میخواهد چکار کنند اگر از شرکت نا امید شدند قطعا از طریق شکایت اقدام خواهندکرد برای چندمین بار اعلام میکنیم صبر کارکنان هم حدی دار د مدیران شرکت تا دیر نشده طرح را مجددا اجرا کنند
با سلام.خدمت سردبیر محترم.خیلی از کارمندان بدنبال پیگیری که خودشان با ادارات کار وتامین اجتماعی طی چندین ماه در سال جاری داشته اند سعی کردند موضوع مزایای سختی کار را در پرونده خدمتشان بگنجانند،حالا یک دفعه ای که میخواهند بازنشسته بشوند تمام سختی کار را با یک نامه که معلوم نیست با چه نیتی برعلیه نیروهای خدوم وزحمتکش مخابرات بوده به باد فنا دادند لطفا در این مورد پیگیری بفرمایید اگر میشود لااقل تا پایان سال موصوع به تاخیر بیافتد ،بالاخره خیلی ها که بازنشسته شدند با همین سختی کار رفتند ،مهلتی حداقل تا پایان سال از طرف تامین اجتماعی قایل شوند .
سلام بازنشستگی تشویقی عرف گارگاه شده وبایداجرا بشه تاره مگر این طرح ضرر شرکت داشت