مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

چگونه به دنیای تانوما وارد شویم؟

[box] مخابرات ما – حول سریع و رو به رشد سرویس‌های ارتباطی موجب گرایش شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی پایه به استفاده از فناوری جدید و پرسرعت برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان خود شده است.[/box]

مخابرات ما(محمد – آنا) – بستر سیم مسی به دلیل داشتن محدودیت‌های فراوان ازجمله محدودیت فاصله و هزینه بالای اجرایی و نگهداری، دیگر گزینه مناسبی برای این روند رو به رشد به نظر نمی‌رسد. در نتیجه رویکرد جدید شرکت‌های مخابراتی در دنیا استفاده از فیبر نوری تا چند متری سرویس‌گیرنده است.

فناوری فیبر نوری، با پهنای باند بالا و متقارن (سرعت یکسان آپلود و دانلود اطلاعات) فرصتی استثنایی برای ارائه خدمات و کاربردهای جدید ایجاد کرده است. سرویس‌هایی که بر بستر این فناوری ارائه می‌شوند؛ می‌توانند کیفیت زندگی ما را به نحو چشمگیری ارتقاء داده و سود بیشتری نصیب شرکت‌های مخابراتی در راستای گسترش خدمات پایه کنند

FTTx اصطلاحی برای توپولوژی‌های ارتباطی مختلف ارائه پهنای باند بر بستر فیبرنوری در بخش شبکه دسترسی مشترک است.

گسترش شبکه فیبر نوری تا داخل خانه‌های مشترکین ممکن است در وهله اول پرهزینه‌تر از ادامه استفاده از بستر شبکه مسی موجود به نظر برسد. بااین‌حال، قابلیت اطمینان بالا، هزینه‌های عملیاتی پایین‌تر، صرف هزینه کمتر برای انرژی مصرفی شبکه، و مهم‌تر از همه قابلیت ارائه پهنای باند نامحدود، باعث شده گزینه جدید شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی در دنیا در بحث شبکه ‌سازی دسترسی باشد.

FTTH به دلیل عدم استفاده از تجهیزات فعال در طول مسیر نسبت به خرابی مقاوم‌تر بوده و عیب‌یابی و رفع ایراد احتمالی در این فنّاوری بسیار سریع‌تر و راحت‌تر از شبکه‌های مسی صورت می‌گیرد. درنتیجه، هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس نیز به نحو زیادی کاهش می‌یابد.

ایجاد کسب‌وکارهای جدید مبتنی بر فن‌آوری

پیاده‌ سازی FTTH از نظر اجتماعی، اقتصادی و فنی مزایای بی‌شماری هم از نظر شرکت‌های اپراتور ارتباطی و هم از دید مصرف‌کننده دارد. مهم‌ترین مزایای آن را می‌توان به شرح زیر برشمرد.

همچنین این بستر می تواند کسب‌وکارهای جدید مبتنی بر فن‌آوری را ایجاد کرده و کاهش سرمایه‌گذاری و هزینه‌های مرتبط به سیم‌کشی و داکت کشی داخل ساختمان‌های بلندمرتبه و صرفه‌جویی در فضای موردنیاز برای تأسیسات را به دنبال داشته باشد.

از سوی دیگر دریافت سرویس‌های گوناگون ارتباطی در قالب یک بسته واحد و کاهش هزینه‌های عملیاتی و نگهداری در اماکن اداری و تجاری را به دنبال دارد.

با نگاهی اجتماعی نیز مشخص می شود که کارآفرینی، ایجاد اشتغال و کسب‌وکارهای جدید و نوآور خصوصاً در بخش ICT، افزایش سطح فرهنگ و دانش عمومی با ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی، کاهش اتلاف وقت مردم به دلیل افزایش سرعت چشمگیر خدمات ارتباطی در مقایسه با سرویس‌های مبتنی بر سیم نظیر ADSL، کمک به کاهش ترافیک و درنتیجه کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط‌زیست با افزایش سرویس‌ها و خدمات از راه دور، افزایش رضایتمندی عمومی از خدمات ارتباطی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی و بالا بردن تولید ناخالص ملی از مزیت های دیگر اجرای بستر فیبر نوری است.

اجرای بستر فیبر نوری در ایران

این مزایا سبب شد تا مخابرات ایران به فکر ایجاد این بستر برای تبادل اطلاعات اینترنتی در کشور باشد . در فاز نخست آن کارآمدسازی، یکپارچه سازی، به روزرسانی و توسعه شبکه ثابت همسو با “ره نگاشت” برنامه پنج ساله تحول شرکت مخابرا ت ایران ، یکی دیگر از اهداف راهبردی شرکت مخابرات ایران است.

توسعه شبکه ملی اطلاعات و تحقق چشم‏انداز سند راهبردی FTTH در دستور کار شرکت مخابرات ایران قرار دارد. این در حالی ست که در اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ ، پروژه FTTH(تانوما) رسما رونمایی شد. براین اساس، فاز اول انتقال فیبرنوری به اماکن در هشت استان کشور با ظرفیت سازی مناسب برای ارایه خدمات بر بستر فیبرنوری ، افتتاح شد.

در هشت استان موردنظر شامل تهران با ۲۴۵ هزار پورت ، اصفهان ۸۵هزار پورت ، خراسان رضوی،۸۰ هزار پورت ، فارس ۶۱ هزار پورت ، خوزستان ۶۱هزار پورت ، البرز ۲۸ هزار پورت و کرمانشاه ۲۰ هزار پورت امکانات آماده واگذاری می باشد. با افتتاح این طرح ، در مرحله اول، ۱۶ بسته از محصولات FTTH و ADSL با نام طرح های الماس ، زمرد و مروارید در قالب اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری به مشتریان ارایه می شود. مکالمه رایگان درون استانی برای یک خط تلفن و هر ماه یک هفته اینترنت رایگان، از ویژگی های این محصولات است.

تانوما چیست؟

تانوما (تار نوری مخابرات ایران)، سرویس FTTB/H (FIBER TO THE BUILDING/HOME) به معنی “فیبرنوری تا ساختمان/خانه ” است.

این سرویس به تکنولوژی جدیدی اطلاق می شود که به جای استفاده از کابل مسی از فیبر نوری برای انتقال اطلاعات تا ساختمان و یا محل مشتری بهره می برد و می توان سرویس های گوناگونی از جمله تلفن، اینترنت، سرویس های چند رسانه ای و دیگر سرویس های بر بستر دیتا را با سرعت و کیفیتی بسیار بالاتر از کابل مسی در اختیار مشترکین قرار داد.

با اجرای طرح تانوما توسط مخابرات، تمامی ساختمان های بزرگ اداری، تجاری و حتی مسکونی می توانند با استفاده از FTTO(OLAN) و با هزینه ای پایین تر نسبت به شبکه های اینترنت اقدام به نوسازی شبکه های داخلی ساختمان های خود کرده و از سرویس های مخابراتی و غیر مخابراتی متنوع بهره ببرند.

مشترکان مخابرات ایران می‌توانند به پورتال این شرکت مراجعه کرده، شماره تلفن منزل یا محل کار خود را وارد کنند و استعلام این‌که امکانات فیبر نوری برای آنها وجود دارد یا خیر را بگیرند. در صورتی که منطقه آنها تحت پوشش باشد، ثبت‌نام‌ انجام و مراحل تبدیل به فیبر نوری طی می‌شود و در غیر این صورت می‌توانند برای این سرویس به صورت رایگان درخواست دهند.

در غیر این صورت،‌ اگر منطقه آنها تحت پوشش فیبر نوری قرار ندارد، می‌توانند در پورتال به صورت رایگان درخواست دهند و یا به مخابرات منطقه مراجعه کنند تا در نوبت قرار بگیرند.

مشترکان ADSL اگر محدوده‌شان تحت پوشش باشد، می‌توانند فیبر را جایگزین کنند. بنابراین مشتریانی که در حال حاضر روی ADSL هستند می‌توانند شماره تلفن خود را در پورتال وارد کنند و به آنها نشان داده می‌شود که تحت پوشش هستند یا خیر. در صورتی‌که کاربر تحت پوشش باشد، فرآیند راه‌اندازی فیبر 48 ساعت طول می‌کشد. در غیر این صورت می‌توانند تقاضا دهند که کابل مسی برای آنها تبدیل به فیبر شود.

***

767040cookie-checkچگونه به دنیای تانوما وارد شویم؟

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.