مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

اجرای رجیستری موبایل از اول تیرماه

[box] مخابرات ما – صادقی با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح دچار نشدن مردم به مشکل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفت: برهمین اساس طی ماه‌های گذشته وزارت ارتباطات با جذب پیمانکاران مختلف در حال انجام این بخش است. [/box]

مخابرات ما (محمد – ایسنا) –  معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از احتمال اجرایی شدن طرح رجیستری تلفن‌های همراه از پایان خردادماه خبر داد. یدالله صادقی ضمن تاکید بر اهمیت اجرای این طرح در کاهش قاچاق موبایل، اظهار کرد: اجرای طرح رجیستری تلفن همراه دارای دو بخش است که یکی از این بخش‌ها به قواعد تجاری و دیگری به زیرساخت‌های فنی مربوط می‌شود.

وی ادامه داد: در حوزه قوانین و قواعد تجاری ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت اقداماتی را در دستور کار قرار داده‌ایم، اما در بخش زیرساخت‌های فنی موضوع در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد تا با استفاده از دستگاه‌های خاص شرایطی ایجاد شود که امکان رجیستری تمام تلفن‌های همراه وجود داشته باشد و در عین حال در موارد مبادله تلفن همراه و خرید و فروش آن، فرد با مشکلی مواجه نشود. صادقی با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح دچار نشدن مردم به مشکل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفت: برهمین اساس طی ماه‌های گذشته وزارت ارتباطات با جذب پیمانکاران مختلف در حال انجام این بخش است.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: طبق اطلاعاتی که از سوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا به دست ما رسیده، ظاهرا امور مربوط به این بخش در حال انجام است و به احتمال زیاد تا پایان خردادماه این طرح اجرایی می‌شود. به گزارش «ایسنا»، علاوه‌بر رجیستری تلفن همراه، سامانه‌ای نیز به تازگی طراحی شده و طبق آیین‌نامه‌های مدون واردکنندگان تلفن همراه ملزم شده‌اند از پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری کالای خود را با ثبت شناسه خاص وارد کنند.
پیش از این سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در آخرین روزهای سال گذشته از اجرایی شدن طرح رجیستری تلفن‌های همراه تا تیر ماه ۱۳۹۶ خبر داده بود، محمود واعظی وزیر ارتباطات هم در آخرین اظهار نظرهای خود در این زمینه گفته بود: با وزارت صنایع و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هماهنگ کردیم و امیدواریم این فرآیند تا تیر ماه اجرایی شود.
وی البته این نکته را هم یادآور شده بود که مرحله پایلوت رجیستری انجام شده و دستگاه‌های ذی‌ربط خریداری شده و به این ترتیب مسائل سخت‌افزاری حل شده اما در بعد نرم‌افزاری هنوز مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم تا تیر ماه ۱۳۹۶ به نتیجه برسد.
***
777670cookie-checkاجرای رجیستری موبایل از اول تیرماه

Please rate this

0 1 2 3 4 5
2 نظرات
  1. محسن می گوید

    سلام

    به نظرمی رسد اجرای رجیستری باز هم عقب بیافتد همانند دفعات قبل ! ولی در صورت اجرا معلوم نیست
    چه اتفاقی بیافتد!

  2. همکار می گوید

    عصر ایران – یک اتفاق بزرگ افتاده است که از بس مهم است، کمتر کسی باور می کند چنین رویدادی در کشور رخ داده باشد: “اجرایی شدن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات”.

    خلاصه اش این است: « همه شهروندان ایرانی می توانند با درخواست کتبی یا آنلاین خود، هر اطلاعاتی که می خواهند را از دستگاه های حکومتی – اعم از دولت و غیر آن – بخواهند و دستگاه های مورد سؤال نیز موظف اند ظرف 10 روز کاری، اطلاعات مورد درخواست را به شهروند متقاضی اعلام کنند. عدم پاسخ دهی، جرم محسوب می شود و مسؤول مربوطه مجازات خواهد شد. »

    این قانون از سال 1383 در مجلس، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دولت در دست بررسی و چانه زنی بود و هر چند بعد از نهایی شدن، مجلس شورای اسلامی در زمان دولت دهم آن را ابلاغ کرد ولی دولت قبلی، هرگز این قانون را اجرا نکرد تا این که در دولت روحانی، روند اجرایی شدن آن، از جمله نهایی کردن آیین نامه اجرایی، راه اندازی سایت و … محقق شد و چندی است که سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات نیز در دسترس مردم قرار گرفته و در هفته نخست نیز 177 شهروند ایرانی از 16 دستگاه حکومتی، طرح پرسش کرده اند.

    اتفاق بزرگی که باورش سخت است: دسترسی آزاد همه مردم ایران به اطلاعات حکومتی
    بر اساس اظهارات دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، دستگاه های زیر موظف هستند اطلاعات درخواستی مردم را ظرف 10 روز کاری به آنها بدهند و الا مجرم هستند:

    1 – تمامی دستگاه‌‌ها، سازمان‌ها، شرکت ها و نهادهای وابسته به حکومت به معنای عام شامل:
    – دستگاه‌های اجرایی مدیریت خدمات کشوری
    – نهادهای انقلابی
    – نیروهای مسلح
    – قوه قضاییه
    – قوه مقننه
    – بنیادها و مؤسساتی که زیر نظر مقام معظم رهبری اداره می‌‌شوند

    2 – هر مؤسسه، شرکت یا نهادی که تمام یا بیش از ۵۰ درصد سهام آن متعلق به دولت به معنای عام کلمه و نه فقط قوه‌ی‌مجریه است

    3 – مؤسسات خصوصی ارائه‌دهنده خدمات عمومی از قبیل بانک‌ها

    تنها اطلاعاتی که نمی توان آنها را دریافت کرد، اطلاعات طبقه بندی شده حکومتی و اطلاعات شخصی افراد است، مثلاً شما نمی توانید از تعداد پرسنل حاضر در یک پادگان یا میزان سپرده بانکی یک شخص از ارتش یا بانک مرکزی سوال کنید.

    قطعاً اجرای چنین قانون پیشرفته ای در کشور ما با اصطکاک همره خواهد بود چرا که مسوولان بخش های مختلف، در پاسخگویی به نهادهای نظارتی هم تعلل می کنند چه رسد به این که موظف شوند 10 روزه به شهروندان عادی هم پاسخ دهند.
    با این حال، پیگیری مردم و رسانه ها برای اجرای این قانون و نیز قاطعیت کمیسیون مربوطه در تعقیب مسوولان غیرپاسخگو با تکیه بر ضمانت اجرای این قانون، می تواند روند اجرای این قانون را تسریع و در یک پروسه قانونی، شفاف سازی و رانت زدایی اطلاعاتی را در کشور نهادینه کند.

نظرات بسته شده است.