عرضه 10 درصد از سهام مبین وان کیش در آینده نزدیک
[box] مخابرات ما – مبینوان کیش، یکی از فعالان عرصه مخابرات است که با ارائه راهکارهای نوین در حوزه خدمات ارزش افزوده، امکانات متنوعی را برای مشترکان تلفن همراه، تلفن ثابت و سایر بسترهای ارتباطی فراهم کرده است.[/box]
مخابرات ما (محمد – پایگاه طلاع رسانی بازار سرمایه) – معاون توسعه کسب و کار شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران اخذ مجوز Air Media WIFI به عنوان اولین شرکت ایرانی ارائهدهنده این خدمت در صنعت هوایی کشور را مهمترین دستاورد سال 96 مبین وان عنوان کرد و گفت: تجمیعکننده خدمات ارزش افزوده، سامانه نمایش درخواستی (VOD) و مجوز Air Media WIFI مجوزهایی است که مبین وان کیش در طول این سالها اخذ کرده است.
بیست و چهارمین نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» مربوط به تشریح وضعیت شرکت مبین وان کیش در حالی در فرابورس ایران برگزار شد که در این نشست ضمن حضور خبرنگاران متعددی از رسانههای خبری، نمایندگانی از شرکتهای مشاور سرمایهگذاری و پردازش اطلاعات مالی نیز حضور یافتند تا ابعاد و زوایای فعالیت و عملکرد این شرکت بیش از پیش مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران، در ابتدای این نشست خبری معاون توسعه کسب و کار شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران در خصوص محور فعالیت این هلدینگ و شرکت زیرمجموعه آن یعنی مبین وان کیش که با نماد «اوان» در بازار فرابورس درج شده است، به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: شرکت مبینوان کیش زیرمجموعهی هلدینگ گسترش الکترونیک مبین ایران وابسته به گروه توسعه اقتصادی تدبیر بوده و منابع و منافع حاصل از فعالیت شرکتهای زیرمجموعه گروه توسعه اقتصادی تدبیر، زیر نظر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، در امور عام المنفعه، با هدف کاهش فقر در توسعه کارآفرینی از طریق ساماندهی سرمایههای خرد، امور خدمات رفاه همگانی، تقویت اقتصادی مناطق کمتر توسعه یافته، ساخت مدرسه و توسعه زیرساختهای مناطق کمبرخوردار صرف میشود.
وی استراتژی گسترش الکترونیک مبین ایران برای خروج از شرکتها را شامل مراحلی همچون «اخذ و تصویب ایده»، «تشکیل واحد کسب و کار استراتژیک (SBU)»، «ایجاد شرکت» و «بلوغ شرکت و استراتژی خروج» دانست.
به گفته اعلایی در مرحله اخذ و تصویب ایده با اشخاص حقیقی یا حقوقی صاحبان ایده یا طرح، جلسات ابتدایی برای بررسی طرح توجیهی شامل ابعاد فنی، حقوقی، اقتصادی برگزار میشود و در صورت پذیرش ریسکها و تصویب به منظور حمایتهای مادی و معنوی بیشتر وارد مرحله بعد میشود.
معاون توسعه کسب و کار شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران همچنین در خصوص تشکیل واحد کسب و کار استراتژیک (SBU) گفت: پس از تصویب طرح یا ایده لازم است ساختار اجرایی در قالب SBUتشکیل اقدامات مربوطه به منظور پیگیری امور و اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیربط، انتخاب شود که در این مرحله اخذ مجوزها و عقد قراردادهای احتمالی صورت میگیرد.
وی به تشریح اقداماتی نیز که در مرحله ایجاد و بلوغ شرکت و استراتژی خروج صورت میگیرد پرداخت و افزود: پس از اخذ مجوزها و عقد قرارداد، SBU وارد یک مرحله جدید از فرآیند بلوغ خود میشود و از این پس در قالب شرکت و ذیل قانون تجارت به صورت مستقل اجرای پروژه را دنبال میکند، حمایتهای مادی و معنوی مبین ایران همچنان به موقعیت شرکتها کمک میکند و پس از بلوغ اقتصادی و مالی شرکتها، مبین ایران دو استراتژی خروج یا نگهداری را در پیش رو دارد که با توجه به سیاستهای استراتژیک خود نسبت به آن تصمیمگیری میکند.
اعلایی تبدیل شدن به بزرگترین شرکت ارائهدهنده خدمات نوین حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را چشمانداز این هلدینگ و کمک به ارتقای سطح دانش جامعه و بهبود کیفیت زندگی، ارائه خدمات در حوزه آموزش الکترونیکی و توسعه سرویسها و خدمات استریمینگ (تکنولوژی مورد استفاده برای ارائه محتوا معمولا صوتی و ویدئویی)، مهمترین ماموریتهای آن عنوان کرد.
زمینههای فعالیت مبین وان کیش چیست؟
در ادامه این نشست، معاون توسعه کسب و کار این هلدینگ به تشریح زمینههای فعالیت مبین وان کیش که به زودی در بازار فرابورس ایران عرضه اولیه میشود پرداخت و گفت: شرکت مبینوان کیش خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات را برای مشتریان سرویسهای ارزش افزوده بر بستر شبکه موبایل و تلفن ثابت ارائه میکند و از سال 1390 با ارائه خدمات ارزش افزوده از طریق اپراتور همراه اول و شرکت مخابرات ایران فعالیت خود را آغاز کرده است.
به گفته اعلایی مبین وان کیش طی شش سال یکی از بزرگترین تجمیعکنندگان خدمات این دو اپراتور بوده و با دارا بودن بیش از 70 شرکت خصوصی همکار و تامینکننده محتوا (CP) جزو شرکتهای پیشرو کشور در این زمینه است.
سالشمار عملکردی «اوان»
معاون توسعه کسب و کار شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران در بخش دیگری از این نشست به بیان دستاوردها و مهمترین عناوین عملکردی این شرکت از سال 89 تاکنون پرداخت و در این زمینه بیان کرد: در سال 89 با مشارکت هلدینگ گسترش الکترونیک مبین ایران و وان ایتالیا، شرکت مبین وان کیش تاسیس شد که فعالیتهای آن به انعقاد قرارداد همکاری با شرکت مخابرات ایران و دریافت امتیاز هشت ستاره انجامید. همچنین در سال 90، نخستین مجوز تجمیعکنندگی از همراه اول و راهاندازی نخستین سرویس ارزشافزوده پیامکی دریافت شد.
به گفته وی سال 91 برای این شرکت سال تثبیت بازار بوده و با تامینکنندگان محتوا و توسعه بازار قراردادهایی عقد شده و همچنین در سال 92 کل سهام آن توسط شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران از شرکت وان ایتالیا خریداری شده است.
اعلایی با بیان اینکه در سال گذشته مبین وان کیش در بازار فرابورس ایران پذیرششده است، دریافت مجوز نشر برخط و راهاندازی سرویس 208 ستاره را جزو دیگر محورهای عملکردی این شرکت برشمرد. همچنین اخذ مجوز Air Media WIFI به عنوان اولین شرکت ایرانی ارائهدهنده این خدمت در صنعت هوایی کشور را مهمترین دستاورد سال 96 مبین وان عنوان کرد و افزود: تجمیعکننده خدمات ارزش افزوده، سامانه نمایش درخواستی (VOD) و مجوز Air Media WIFI مجوزهایی است که مبین وان کیش در طول این سالها اخذ کرده است.
وی خدمات این شرکت را آموزش الکترونیک، استریم صوت و تصویر، خدمات تلفن ثابت خدمات ارزش افزوده همراه اول ذکر کرد و توضیح داد: در زمینه استریمینگ یا همان تکنولوژی مورد استفاده برای ارائه محتوای معمولا صوتی و ویدئویی نیز این شرکت دارای مجوز (Video on Demand) یا همان سامانه نمایش درخواستی بوده و دارای دو محصول «بینتو» و «فینال» با طیف مخاطبین گسترده برای دسترسی به محتوای دیجیتال متن، صوت و تصویر روی تمامی دستگاههاست. ضمن آنکه یکی از سرویسدهندههای اصلی VOD/AOD نیز به شمار میرود.
علی آبسالان، مدیرعامل و عضو هیاتمدیره مبین وان کیش نیز برخی پلتفرمهای این شرکت را با قابلیت صادرات به کشورهای جهان دانست و گفت: پلتفرمهایی ماند هشت ستاره و 208 ستاره پس از ورود به کشور بومیسازی شده و هماکنون به بیش از 70 کشور جهان قابلیت صادرات دارند.
پوشش کامل سود «اوان» در فصل بهار
علیرضا خداکرمی، عضو هیات مدیره شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران نیز در ادامه با اشاره به اینکه 10 درصد از سهام «اوان» عرضه اولیه میشود از پوشش کامل سود هر سهم این شرکت در فصل بهار و 4 ماهه ابتدای امسال خبر داد و گفت: سال گذشته نیز 57 درصد از سود پیشبینیشده را محقق کردهایم.
لازم به ذکر است شرکت مبین وان کیش با سرمایه 100 میلیارد ریالی، برای سال مالی منتهی به 29 اسفندماه 96 به ازای هر سهم 533 ریال سود پیشبینی کرده است که از این میزان در گزارش سه ماه رقم 145 ریال معادل 27 درصد را پوشش داده است.
این شرکت به عنوان دومین شرکت حاضر در گروه اطلاعات و ارتباطات پس از آتیه داده پرداز بوده و هفتاد و هشتمین شرکتی است که در بازار دوم معاملات فرابورس درج شده است. سهامدار عمده و 99 درصدی «اوان» شرکت گسترش الکترونیک ایرانیان و مشاور پذیرش آن شرکت مشاور سرمایهگذاری دیدگاهان نوین است.
***
آخرین صورت مالی ، لطفاً.