مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

توان ساخت تجهیزات مخابراتی خارجی در بین دانشجویان ایرانی وجود دارد

[box] مخابرات ما – معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه گفت: دانشجویان ایرانی توان ساخت تجهیزات خارجی و وارداتی مورد استفاده در شرکت مخابرات را دارند.[/box] مخابرات ما (محمد – خبرگزاری فارس) – دانشگاه آزاد اسلامی از نظرسطح علمی و پژوهشی از دانشگاه‌های شاخص کشور محسوب می‌شود و از نظر تعداد دانشجویان نیز در رده‌های بالای دانشگاه‌های ایران قرار دارد به طوری که در سال‌های اخیر در زمینه انجام تحقیقات و انتشار مقالات علمی پیشرفت خوبی داشته است.

دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه با راه‌اندازی سه مرکز تحقیقاتی جدید گام مثبتی برای انجام کارهای تحقیقاتی برداشته است و این دانشگاه با ستاد برگزاری کنگره ۱۲ هزار شهید آذربایجان‌غربی در دو کمیته پژوهش و انتشارات همکاری دارد در زیر گفت‌وگوی پژمان محمدی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه با فارس آمده است:

فارس: ابتدا در مورد فعالیت‌های پژوهش و فناوری دانشگاه توضیح دهید؟

عمده فعالیت‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه در زمینه انتشار مقالات علمی، کارهای تحقیقاتی و نشر کتاب است و مهم‌ترین فعالیت‌هایی که اخیرا صورت گرفته اخذ مجوز برای سه مرکز تحقیقاتی بود که این مراکز با حضور مرتضی موسی‌خانی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد.

مرکز تحقیقات روانشنانسی، مرکز تحقیقات محاسبات پیشرفته یا همان هوش مصنوعی و مرکز تحقیقات آنتن و مایکروویو از جمله این سه مرکز هستند که متناسب با پتانسیل علمی، رشته‌های ارشد و دکتری در این دانشگاه راه‌اندازی شدند و درصدد هستیم در آینده به سمت کارهای تحقیقاتی، پژوهشی و تجهیز آزمایشگاه‌ها متناسب با ظرفیت رشته‌های ارشد و دکتری دانشگاه گام برداریم.

فارس: آیا دانشگاه آزاد اسلامی با سایر دستگاه‌ها و نهادها در زمینه تحقیقات و پژوهش همکاری می‌کند؟

دانشگاه آزاد اسلامی با سایر دستگاه‌ها در زمینه طرح‌های تحقیقاتی همکاری می‌کند که این طرح‌ها از سوی دستگاه‌ها به دانشگاه پیشنهاد می‌شود که توسط هیئت علمی دانشگاه انجام می‌گیرد و یا در مواقعی خود دانشگاه به دستگاه‌ها طرح‌های تحقیقاتی را پیشنهاد می‌دهد در حال حاضر نزدیک به ۱۴ تفاهم‌نامه پژوهشی بین دانشگاه و سایر دستگاه‌ها به امضا رسیده است.

فارس: برنامه دانشگاه برای نیم‌سال دوم سال چیست؟

عمده فعالیت دانشگاه آزاد تمرکز روی تحقیقات برون دانشگاهی است تا تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه متناسب با نیاز جامعه و کشور باشد و مشکلی از مردم را حل کند و علاوه بر این با جهاد دانشگاهی مشارکت زیادی در زمینه برگزاری کنفرانس و کنگره‌ها داریم.

دانشگاه آزاد اسلامی در کنگره شهدا آذربایجان‌غربی در دو کمیته انتشارات و پژوهش فعالیت خواهد کرد که در کمیته انتشارات چاپ کتاب متناسب با اهداف کنگره و یادآوره شهدا و برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی از جمله این اقدامات است.

فارس: در مورد کاربرد مرکز روانشناسی و سطح تجهیزات آن توضیح بفرمایید؟

مرکز تحقیقاتی روانشناسی ابتدا با درخواست گروه روانشناسی دانشگاه انجام شد و مسئولان سازمان مرکزی اعلام کردند که از این مرکز تنها یک مورد در ایران وجود دارد و ارومیه در صورت راه‌اندازی دومین مرکز تحقیقات روانشناسی کشور خواهد شد.

این مرکز  با هدف بررسی و ارائه راهکار برای مشکلاتی که در بین جوانان و سایر اقشار جامعه وجود دارد راه‌اندازی شده و در واقع به صورت مشاوره‌ای فعالیت می‌کند  اما طبق پیشنهاد رئیس سازمان مقرر شد این مرکز به صورت دو بخش مشاوره و روانشناسی باشد و از نظر تجهیزات این مرکز دارای آزمایشگاه و اتاق اداری است.

فارس: علت راه‌اندازی مرکز تحقیقات آنتن و مایکروویو چیست؟

رشته مخابرات از رشته‌های قدیمی دانشگاه آزاد است که در همه مقاطع تحصیلی در این رشته دانشجو می‌پذیرد که مقطع دکتری در این رشته به مدت سه دوره بوده که به مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد اضافه شده است و آزمایشگاه‌های پیشرفته مخابراتی در دانشگاه وجود دارد.

به جرأت می‌توان گفت از جمله آزمایشگاه‌های بی‌نظیر و کم‌نظیر در سطح دانشگاه‌های آزاد کشور است این مرکز از توان علمی بالایی برخودار بوده که می‌تواند با شرکت مخابرات یا وزارت دفاع و هر دستگاه مرتبط دیگری همکاری کند.

فارس: مرکز تحقیقاتی آنتن و مایکروویو آیا توان تامین تجهیزات شرکت مخابرات را دارد؟

طبق تحقیقات و اطلاعات به دست آمده بسیاری از تجهیزات مورد استفاده در شرکت مخابرات واراداتی است ولی تاکنون دانشگاه موفق به برقراری ارتباط با این شرکت نشده است تا با انجام تحقیقات و همکاری بین این دو نهاد با صرف وقت در مقطع دکتری دانشجویان بتوانند بسیاری از این تجیزات را بسازند و کمکی برای اشتغال‌زایی دانشجویان باشد چرا که بنا بر تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد اشتغال برای جوانان چه کاری بهتر از این کار وجود دارد.

فارس: آیا این ظرفیت در بین دانشجویان ایرانی برای ساخت تجهیزات مخابراتی وجود دارد؟

در حال حاضر این ظرفیت در بین دانشجویان دکتری وجود دارد و حتی در برخی از مقاطع تحصیلی دانشجویانی هستند که از کشورهایی خارجی فارغ‌التحصیل شدند و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد ارومیه از بهترین دانشگاه‌های دنیا فارغ‌التحصیل شده و در این دانشگاه تدریس می‌کنند در علوم برق برخی افراد از خارج آمده‌اند و از مسئولان شرکت مخابرات درخواست می‌شود تا با اطمینان به دانشجویان ایرانی زمینه همکاری هر چه بیشتر در دانشگاه و مخابرات را فراهم کنند.

 از جمله کمکی که شرکت مخابرات می‌تواند انجام دهد این بوده قطعاتی را که در انبار شرکت مخابرات موجود است و به صورت آهن‌پاره فروخته می‌شود به دانشگاه تحویل دهند تا بر روی آنها تحقیقات علمی و پژوهشی صورت گیرد و در صورت توافق حتی دانشگاه حاضر به خرید این قطعات از شرکت مخابرات است چرا که انحصار وارادت چنین قطعاتی در ایران در اختیار شرکت مخابرات است.

فارس: در مورد مرکز تحقیقات محاسبات پیشرفته و هوش مصنوعی توضیح دهید؟

پیشنهاد راه‌اندازی این مرکز پس از آن ارائه شد که دانشگاه آزاد در یک طرح تحقیقاتی با بیمارستان امید در زمینه تشخیص سرطان همکاری کرد و دانشگاه مقدمات آن را فراهم کرده و موفق به دریافت مجوز آن از سازمان مرکزی شد و در طی ۶ ماه آینده هر سه مرکز به صورت کامل تجهیز خواهند شد.

کلام آخر…

تنها با بیان اینکه دانشگاه‌های ایران و دانشجویان از ظرفیت بالایی برای تولید محصولاتی با تکنولوژی و فناوری پیشرفته برخوردار هستند دردی دوا نمی‌‌شود بلکه باید به آنان فرصت داد هر چند که در این فرصت‌ها امکان شکست و ضرر مالی وجود داشته باشد.

تا زمانی که اعتماد به جوان و دانشجویی صورت نگیرد وی قادر به نشان دادن توانایی‌های خود در کشور نشده و به دنبال گوشه چشم توجه از سوی کشورهای دیگر به سوی آنان گرایش پیدا خواهد کرد.

***

830040cookie-checkتوان ساخت تجهیزات مخابراتی خارجی در بین دانشجویان ایرانی وجود دارد

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.