مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

مذاکرات با سرویس دهنده های مطرح دنیا را شروع کردیم

[box] مخابرات ما – در مذاکرات با تعدادی از سرویس دهنده ها به رعایت چهارچوب هایی در زمینه دین، اصول اخلاقی و تروریسم رسیده ایم اما در مورد موضوعات سیاسی که حساسیت در آن نیز وجود دارد هنوز تعامل بوجود نیامده است. [/box]

مخابرات ما (محمد – وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات) – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در مورد پیگیری حذف اپلیکیشن های ایرانی از فروشگاه شرکت اپل که چند روز پیش خبر داده بود، گفت: پیگیری قانونی با حقوقی کمی متفاوت است و من از پیگیری حقوقی گفته بودم. در واقع چهار پنج ماه می شد که اپل و اپ استور با اپلیکیشن های ایرانی برخورد سختگیرانه ای را شروع کرده بود که البته برخی به مقررات داخلی آنها بر می گشت که الان این مقررات در مارکت های اندرویدی داخل کشور نیز وجود دارد. بدین صورت که میزبان، مقررات و حقوقی را دارد و از اپلیکیشن هایی که تعاملات مالی دارند درصدی را به عنوان میزبان برداشت می کند اما چون ایرانی ها به سیستم بانکداری جهانی متصل نبودند بنابراین درصدی بابت تعاملات مالی به آنها اختصاص پیدا نمی کرد که خلاف مقررات اپل بود که بعدا اپلیکیشن های ایرانی خود را با آن منطبق کردند.

 

بازار 4 میلیارد دلاری اپل در ایران

وی با اشاره به اینکه سینگنال های خوبی از سوی اپل طی چند وقته اخیر داشتیم، افزود: اعلام شد که در نسخه 11 سیستم عامل iOS اپل زبان فارسی اضافه شده است که پیام مثبتی بود درحالیکه از یک ماه پیش این سختگیری ها شدت گرفته شد و اپل اقدام به حذف یکسری از اپلیکیشن های ایرانی کرد که نه موضوع ناشی از دلایل مالی بود و نه تحریم های ایالات متحده آن را شامل می شود و فقط در ایمیل هایی که به توسعه دهنده های این اپلیکیشن ارسال شد، بدون اشاره به موضوع خاصی، در یک پیام مبهم گفتند که به کشورهای تحریمی آمریکا نمی توانند میزبانی کنند.

 

آذری جهرمی حذف اپلیکیشن های ایرانی که به دلیل فعالیت های بین المللی در خارج از کشور به ثبت رسیده بوده اند را از دیگر دلایل نامشخص بودن حذف اپلیکیشن های ایرانی دانست و اظهار کرد: ما برای حل این موضوع وکیل می گیریم و چون موضوع بین المللی آنرا حل می کنیم. ضمن اینکه همزمان با دکتر ظریف صحبتی داشتم و ایشان در حال پیگیری هستند واحساسم این است که با پیگیری های حقوقی و دیپلماتیک موضوع حل  شود و دکتر ظریف امروز اطلاعاتی را مطرح کردند که به نظر موضوع حل می شود.

 

بالاترین مقام مسوول حوزه ICT با بیان اینکه فناوری اطلاعات شامل تحریم های آمریکا بخصوص برای کاربران نهایی نمی شود و قانون جدیدی هم در همین ارتباط تصویب نشده است، تصریح کرد: اپل با وجود عدم نمایندگی در ایران، 11 درصد سهم در گوشی های هوشمند ایران دارد که ربطی هم به طیف مرفه ندارد و آنها علاقمند به دسترسی به سرویس هایی مورد نیاز خود هستند لذا اپل باید به کاربرانش احترام بگذارد. عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به اینکه اگر متوسط هزار دلار برای هر گوشی یا تبلت اپل در نظر بگیریم با ضریب 11 درصدی سهم در بازار گوشی تلفن همراه در کشور، رقم 4 میلیارد دلار تجارت اپل در بازار ایران می شود، خاطر نشان کرد: امیدواریم موضوع که حل شود ولی اگرحل نشد موضوع را با نگاهی دیگر دنبال می کنیم و در کل اگر مشخص شد که موضوع حذف اپلیکیشن های ایرانی از اپ استور سوء تفاهم نیست و سوءنظر است تدابیر دیگری اتخاذ می کنیم.

 

سهم ICT در اشتغال کشور باید به 1.5 درصد برسد

وزیر ارتباطات با بیان اینکه آمارهای جهانی در کشورهای توسعه حاکیست سبد اشتغالی در حوزه فناوری اطلاعات شامل 1.87 درصد وجود دارد، گفت: این سهم در حوزه اشتغال ایران هم اکنون 0.2 درصد است به نظرم باید طی برنامه ششم توسعه به نرخ 1.5 درصد برسیم و 700هزار شغل درعرصه فناوری اطلاعات محقق شود. البته این چرخه با کمک دانشگاه ها، وزارت کار، وزارت علوم، طرح تکاپو در زمان دکتر واعظی شکل گرفت و تفاهمنامه هایی بین وزارت ارتباطات، کار، دانشگاه ها و سرمایه گذاران در نقاط مختلف کشور شکل گرفت.

 

آذری جهرمی با اشاره به اینکه توسعه زیرساخت ها باعث شد تا شبکه ملی اطلاعات شرایطی برای شکل گرفتن اپلیکیشن ها باشد، اظهار کرد: باوجود پتانسیل دانشگاه ها و نیروهای نخبه در کشور و از طرفی بازار ICT، پتانسیل خوبی وجود دارد لذا اهداف استراتژی کشور برای توسعه شبکه ملی اطلاعات بر مبنای وجود پتانسیل و وجود منابع نیروی انسانی لازم نشان می دهد شرایط فراهم است بطوریکه در سال 95، 100 هزار شغل در این حوزه ایجاد شده که معادل 2 برابر آن از ابتدای انقلاب است.

وی ادامه داد: امروز در تهران اگر مردم از سرویس های حمل و نقلی چون تپ سی و اسنپ استفاده می کنند در مشهد از تاچ سی و ای تپس استفاده می کنند که توانسته بازار منطقه ای را از آن خودش کند و 7هزار راننده را به استخدام درآورده است بطوریکه امروز بسیاری از مردم مشهد مشتری های آنها به شمار می روند. این درحالیست که تنها 30 درصد از برنامه ها محقق شده و مابقی آن مانده است.

 

ضرورت بازنگری در قوانین

بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور بااشاره به رخ دادن انقلاب دیجیتال در دنیا، خاطر نشان کرد: در ایران نیز انقلاب دیجیتال در حال رخ دادن است بنابراین باید زیرساخت های آن را داشته باشیم که در این راه باید نهادسازی کنیم. باید اشاره کنم که نهادهای ایجاد شده در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات متعلق به زمان مهندس غرضی است که همان زمان کار خود را با کره ای ها شروع کردیم و این ساختار از فرودگاه و منطقه ویژه پیام، مرکز تحقیقات مخابرات، پست بانک و … زنجیره ای برای انقلابی در زمان خود بود که امروز این نهادها پاسخگوی این رشد و حرکت نیستند.

 

عضو کابینه دولت یازدهم از برگزاری جلسات با کمیسیون های اقتصادی و صنایع مجلس خبر داد و تصریح کرد: برنامه های ما در این حوزه مشخص است. ضمن اینکه نیازهای حقوقی داریم تا در قوانین چون حریم خصوصی و ثبت مالکیت معنوی بازنگری کنیم.

 

انحرافی با قانون در اجرای شبکه ملی اطلاعات نداریم

وزیر ارتباطات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات طبق تعریف یک شبکه محسوب می شود که زیرساخت آن برای ارتباطات است، گفت: شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت زیرساخت ها بوجود آمده است. البته سند تدوین الزاماتی اخیرا در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده که تکالیف را مشخص کرده است و در مجموع خیلی انحراف نداریم. بنابراین از نظر مفهموم شبکه ملی اطلاعات با تعریف قانونی تفاوت معنی داری وجود ندارد. شبکه ملی اطلاعات یک مدل توسعه ای در عرصه فضای مجازی است تا از فرصت های بی نظیر فضای مجازی برای توانمندی مردم استفاده کنیم و اگر اشتغال و اقتصاد را در داخل نهادینه نکنیم بنابراین با آن فاصله داریم و باید خدمات بر بستر شبکه ملی اطلاعات به مردم بدهیم.

 

در مورد بازکردن بعضی از سرویس ها نیاز به خردجمعی داریم

آذری جهرمی با اشاره به نگاهی در سابق مبنی بر اینکه هر سرویس که فعال می شد بخاطر تهدیداتش در اولین نگاه مسدود می شد، در مورد پالایش هوشمند گفت: پالایش هوشمند در دولت یازدهم مطرح شد تا فله ای با سرویس ها برخورد نکنیم. پالایش هوشمند و پروژه ای که در شورای عالی فضای مجازی تاییدیه گرفت و به طور خاص در اینستاگرام اجرا شد، موفق بود و توانست 5 درصد محتوای نامناسب با فرهنگ ما، مبتذل با نگاه ما اینستاگرام را پالایش کند و 700 میلیون صفحه بدون اینکه به زندگی مردم ضربه وارد شود، بسته شد.

 

وی افزود: پالایش هوشمند مبتنی بر رمزنگاری است یعنی برای اجرای موفق آن باید با سرویس دهنده تامل انجام شود اما عمده سرویس های مورد اقبال مردم ما در آمریکا قرار دارند و تحت قوانین ایالات متحده هستند. اما بر اساس اجازه ای که شورای عالی فضای مجازی به ما داده است، مذاکرات را شروع کردیم و با برخی از سرویس دهنده ها به چهارچوبی رسیده ایم و در حوزه دین، تروریسم و مباحث اخلاقی به تفاهماتی رسیده ایم اما در مورد موضوعات سیاسی که حساسیت در آن نیز وجود دارد هنوز تعامل بوجود نیامده است.

 

عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر اینکه قرار بر حفظ چهارچوب هایی است که به آن رسیده ایم، اظهار کرد: ما ناگزیریم به سمت پالایش هوشمند برویم اما در شرایطی فعلی نه ظرفیت های ما توانمندی ارایه این خدمات را دارند و نه اینکه ما می توانیم مردم را از خدمات محروم کنیم لذا با مدلی باید به این جمع بندی برسیم که مطالب نامناسب را از سرویس ها حذف کنیم.

 

بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور با اشاره به اینکه در بستر فعالیت ارتباطات عده ای همواره علاقمند هستند که بگویند به جواب نرسیده و عده ای نیز همواره می خواهند بگویند که همه امور کاملا موفق بوده است، خاطر نشان کرد: هر سرویس بنابه دلایلی در ایران بسته شده است. مثلا یوتیوب بخاطر ویدویی توهین آمیز به پیامبر بسته شده اند. ضمن اینکه ارتباط مان با بسیاری از کشورها خوب نبوده اما الان خوب شده است. مثل عراق و از این بابت انجمادی در کشور وجود ندارد. بنابراین در رابطه با یوتیوب که منابع علمی زیادی دارد و در کنار مطالبی از آن که با فرهنگ ما سازگار نیست، قوه عاقله که در شورای عالی فضای مجازی است گفته مذاکره کنیم و صیانت از مسایل فرهنگی و موضوعاتی که خانواده ها از ما می خواهند در پی بگیریم و گزارشات آن را به شورای عالی فضای مجازی بدهیم. اگر به جمع بندی باز شدن رسیدیم که باز می کنیم وگرنه به دنبال سرویس های جایگزین می رویم.

وزیر ارتباطات در رابطه با آخرین وضعیت مذاکرات با سرویس های جهانی مورد نظر مردم اظهار کرد: با چند تا از آنها مکاتبه کردیم که برخی پاسخ دادند و برخی هم هنوز مذاکرات با آنها شروع نشده است. نیاز به تصمیم جمعی در کشور و خرد جمعی وجود دارد که امیدواریم توسعه دسترسی ها را محقق کنیم و باید به انتخاب مردم را با حفظ اصول حاکمیتی احترام بگذاریم.

 

ارتباط با 700 سرویس دهنده مطرح مستقیم می شود

آذری جهرمی با تاکید بر اینکه نوع نگاه نظام، نگاه صلبی محض نیست و فقط مذاکره کردن برای پیدا کردن چهارچوب هاست، در مورد حذف واسطه ها از ارتباطات بین الملل کشور تصریح کرد: واسطه ها در کشور به معنی کاسبی و دلالی است که منظورم این نبود. ما منبع تولید و ذخیره سازی اطلاعات داریم که سرویس دهنده ها هستند، از طرفی یک شبکه رابط با مصرف کننده داریم و باید کوتاه ترین مسیر بین تولیدکننده و مصرف کننده برقرار باشد. اما مدل سابق اینطور بود که بسته را لب مرز واگذار می کردیم و ممکن بود از 20 مسیر آن را به مقصد برسانند که به طبع کیفیت کاهش پیدا می کرد. اما سال گذشته تفاهم کرده بودیم که یکی از مراکز پیرینگ (Peering) دنیا را ایجاد کنیم و الان در فرانکفورت کار را آغاز کردیم وهم اکنون با بیش از 157 سرویس دهنده معتبر دنیا به صورت مستقیم ارتباط را برقرار کردیم که به مراتب کیفیت را بهتر می کند و تا پایان هفته این تعداد به 700 اپراتور مستقیم می رسد.

 

وی با اشاره به اینکه ایجاد ارتباط مستقیم با سرویس ها ارتقای جدی را در پارامتر کیفیت باعث می شود، افزود: الان در بازی های رایانه ای و کیفیت های صوت و تصویب بهبود قابل توجه کیفیت بدست آمده است و در حوزه IT هر چه کیفیت بالاتر رود، کاهش هزینه ها نیز رخ می دهد.

 

حذف شکاف دیجیتالی از روستاها 

عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه طی جهارسال گذشته رشد خوبی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مناطق شهری صورت گرفت، خاطرنشان کرد: ولی در مناطق روستایی هنوز با مشکلاتی در زمینه تلفن ثابت و ارتباط اینترنتی روبرو هستیم و مدلی که از طریق آن 27هزار روستا به شبکه پهن باند متصل شده اند به دلیل هزینه آن امکان پذیر نیست. البته پایدار نبودن کیفیت یکی از دلایش توسعه هایی است که در دست اقدام داریم اما وعده کردیم تا شکاف دیجیتال در این مناطق را کاهش دهیم و خدمات را در روستاها توسعه دهیم که دولت الکترونیک یکی از آنهاست و امروز نیز رییس جمهوری در جلسه هیات دولت به منظور مزایای آن بر اجرای کامل دولت الکترونیک تاکید داشتند.

***

806550cookie-checkمذاکرات با سرویس دهنده های مطرح دنیا را شروع کردیم

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.